Πορεία θα πραγματοποιήσουν αύριο στις 11 το πρωί οι Κούρδοι με αφορμή τους βομβαρδισμούς της Τουρκίας σε πολιτικές εγκαταστάσεις στο Ροζαβά, την αυτόνομη περιοχή στη βόρεια και ανατολική Συρία.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Εδώ και μέρες η Τουρκία βομβαρδίζει πολιτικές εγκαταστάσεις στο Ροζαβά, την αυτόνομη περιοχή στη βόρεια και ανατολική Συρία.

Η τουρκική αεροπορία κτυπά ηλεκτροπαραγωγούς σταθμούς, αποθήκες με καύσιμα και εργοστάσια τροφίμων. Πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν μείνει χωρίς νερό και ρεύμα.

Με τις αεροπορικές αυτές επιθέσεις και καταστροφές η Τουρκία επιδιώκει να εκδιώξει τους κατοίκους της περιοχής, και να προωθήσει έτσι τον εκτουρκισμό και τον έλεγχο της στη περιοχή αυτή της Συρίας.

Οι πολιτικά κυρίαρχες χώρες δεν αντιδρούν στις επιθέσεις αυτές.

Ολοφάνερα οι επιθέσεις συνιστούν σοβαρή παραβίαση των αρχών των Ηνωμένων Εθνών για τις διεθνείς σχέσεις, και εισβολή μέσα στη συριακή επικράτεια.

Για να καταγγείλουν την στάση των πολιτικά κυρίαρχων χωρών, οι Κούρδοι που βρίσκονται στην Κύπρο θα κάνουν μια πορεία με αυτοκίνητα.

Η πορεία θα ξεκινήσει αύριο την Τετάρτη, 3 Ιανουαρίου, στις 11.00 π.μ., από τον χώρο του Υπουργείου Εσωτερικών.

Θα κατευθυνθεί προς την λεωφόρο Γρίβα-Διγενή, θα περάσει τα φώτα του αστυνομικού σταθμού Λυκαβηττού και αμέσως θα στρίψει αριστερά στην οδό *** δίπλα στην υπεραγορά «Γουλγουορθ».

Στο τέρμα της θα φτάσει στην Στασίνου, θα στρίψει και θα διασταυρώσει την Μακαρίου, και θα ακολουθήσει την οδό Ευαγόρου και μετά δεξιά στην Διαγόρου.

Θα ακολουθήσουν την Διαγόρου και στα φώτα της Βουλής θα στρίψουν στην οδό Χείλωνος.

Ακολουθώντας την Χείλωνος θα μπουν στην οδό Μετοχίου, που περνά μπροστά από την αμερικανική πρεσβεία.

Οι συμμετέχοντες στην πορεία θα αφήσουν τα αυτοκίνητα κοντά και πριν την αμερικανική πρεσβεία, στο κενό χώρο που υπάρχει στα δεξιά της Μετοχίου, πίσω από τα κυπαρίσσια.

Από εκεί θα περπατήσουν προς την αμερικανική πρεσβεία. Εκεί θα ζητήσουν να συναντηθούν με εκπρόσωπο της πρεσβείας, στον οποίο και θα δώσουν μια επιστολή.

Στη συνέχεια θα περπατήσουν προς την ρωσσική πρεσβεία. Εκεί θα ζητήσουν επίσης συνάντηση με εκπρόσωπο της πρεσβείας, στον οποίο και θα δώσουν μιαν επιστολή.

Οι επιστολές ζητούν από τις ΗΠΑ και την Ρωσσία να εμποδίσουν τις αεροπορικές επιθέσεις της τουρκίας εναντίον του Ροζαβά.

Πρέπει να δημιουργηθεί μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στα τουρκο-συριακά σύνορα.

Μετά την επίδοση της επιστολής στη ρωσσική πρεσβεία, η εκδήλωση θα τελειώσει.

Προσκαλούμε τα μέσα ενημέρωσης να καλύψουν δημοσιογραφικά την πορεία.

Με την ευκαιρία των γιορτών και του νέου έτους στέλνουμε τις ευχές μας για ένα νέο χρόνο με υγεία, για όλο τον φίλο λαό της Κύπρου. Ελπίζουμε ο νέος χρόνος να φέρει σύντομα ελευθερία, δημοκρατία και ειρήνη για τις χώρες μας, και για όλους τους λαούς του κόσμου.

Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης (PYD, Συρία)

Αντιπροσωπεία στη Κύπρο