Στις πέντε έφτασαν οι καταγγελίες τις οποίες διερευνά η Αστυνομία για την παιδοκόμο που φρόντιζε βρέφη κατ’ οίκον χωρίς άδεια.

Στο ΤΑΕ Λευκωσίας έδωσαν καταθέσεις οι γονείς τεσσάρων βρεφών, οι οποίοι κατάγγειλαν ότι ενώ παρέδωσαν τα παιδιά τους στην παιδοκόμο σε διάφορες ημερομηνίες, όταν τα παρέλαβαν, αυτά έφεραν σημάδια στο πρόσωπό τους.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες του philenews, ο πατέρας του ενός βρέφους, εκτός από την καταγγελία για το ενδεχόμενο κακοποίησης, προέβη και σε καταγγελία για κατ’ ισχυρισμό απειλή που δέχθηκε από την παιδοκόμο για να μην προχωρήσει σε καταγγελία.

Και οι τέσσερις περιπτώσεις παιδιών διερευνώνται από ειδικό κλιμάκιο που συστάθηκε στο ΤΑΕ Λευκωσίας και βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο. Μάλιστα, όπως μας αναφέρθηκε, σύντομα θα κληθεί στην Αστυνομία και η παιδοκόμος για να εκφέρει τη δική της εκδοχή για τα όσα καταγγέλλουν οι γονείς.

Στη συνέχεια, οι φάκελοι όλων των υποθέσεων θα διαβιβαστούν στη Νομική Υπηρεσία για μελέτη και οδηγίες. Παρόλο που πρόκειται για δύσκολες υποθέσεις ως προς την απόδειξή τους, εντούτοις, όπως μας ειπώθηκε, ο κατ’ επανάληψη εντοπισμός σημαδιών σε αριθμό παιδιών, γεννά εύλογες υπόνοιες.

Για το θέμα, βαρύνουσας σημασίας είναι οι θέσεις των ιατρών που εξέτασαν τα παιδιά καθώς και η θέση της ίδιας της φροντίστριας τους.

Το σίγουρο είναι πως η γυναίκα πρόσεχε βρέφη χωρίς άδεια από τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας στις οποίες είχε αποταθεί με αίτηση, η οποία τελικά απορρίφθηκε δύο σχεδόν χρόνια μετά.