Φανερά απογοητευμένος και προβληματισμένος εμφανίζεται ο πατέρας της 6χρονης, η οποία υπέστη σοκ από τη ρίψη φωτοβολίδας στην κερκίδα όπου καθόταν μαζί με την οικογένειά της. Ο πατέρας της ανήλικης αφηγείται στο philenews όσα εφιαλτικά διαδραματίστηκαν πριν από την έναρξη του παιχνιδιού Απόλλων – ΑΕΛ.

«Μεταβήκαμε οικογενειακώς νωρίς στο γήπεδο, πριν από τις 18:00, για να περάσουμε με ασφάλεια εντός του γηπέδου και να καθίσουμε στην κερκίδα, με βάση τις θέσεις που έχουμε στα εισιτήρια διάρκειας. Γνωρίζαμε ότι λόγω της παρουσίας φιλάθλων της αντίπαλης ομάδας θα έπρεπε να ήμασταν νωρίς στο γήπεδο, αφού δυστυχώς δεν υπήρχε κάποιο πλάνο από τους αρμόδιους που να διασφαλίζει την ασφαλή πρόσβαση στο γήπεδο σε τέτοια παιγνίδια. Η προσέλευση γίνεται χωρίς έλεγχο και δεν είναι καθόλου απίθανο κάποιος φίλαθλος να βρεθεί ξαφνικά με αριθμό φιλάθλων της αντίπαλης ομάδας έξω από το γήπεδο. Και ενώ περιμέναμε να ξεκινήσει το παιχνίδι, αντί αυτού, οι ανεγκέφαλοι εισήλθαν εντός του αγωνιστικού χώρου και άρχισαν να ρίχνουν ανενόχλητοι κροτίδες και πυρσούς στην κερκίδα που καθόμασταν».

Όπως εξηγεί, σε κάποια στιγμή και αφού είχαν πετάξει ήδη την πρώτη φωτοβολίδα, αμέσως ρίχθηκε και δεύτερη, η οποία κατέληξε στο πίσω κάθισμα όπου ήταν τα δύο ανήλικα κοριτσάκια του. Επικράτησαν στιγμές πανικού με τους γύρω φιλάθλους να προσπαθούν να προστατευθούν από το ενδεχόμενο νέας ρίψης φωτοβολίδας.

«Η κόρη μου, με το που είδε τη φωτοβολίδα να προσγειώνεται καθαρά από τύχη στο πίσω κάθισμα, πανικοβλήθηκε και ξέσπασε σε λυγμούς», σημειώνει. Ευτύχημα, το γεγονός ότι δεν υπήρξε τραυματισμός προσώπων που κάθονταν στις συγκεκριμένες θέσεις. Σύμφωνα με τη μαρτυρία του πατέρα, μετά από όλα όσα έγιναν, πήρε την οικογένεια του και αποχώρησε από το γήπεδο.

«Διερωτώμαι εάν αξίζει να ρισκάρει κάποιος τη σωματική ακεραιότητα της οικογένειας του για να παρακολουθήσει ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι. Ενώ υπήρχε ισχυρή αστυνομική δύναμη στο γήπεδο, εντούτοις, δεν έγινε καμία ενέργεια για να αποτραπούν τα όσα διαδραματίστηκαν εντός του αγωνιστικού χώρου», επεσήμανε.

Σε σχέση με τις επικρίσεις από μερίδα κόσμου που αποδίδει ευθύνες στους ίδιους για το τί έζησαν τα παιδιά με αναφορές περί ανευθυνότητας, απαντά: «Το ποδόσφαιρο έπρεπε να ήταν μια γιορτή για όλους και ειδικά για οικογένειες που απολαμβάνουν κυριολεκτικά τους αγώνες της αγαπημένης τους ομάδας. Στις ίδιες θέσεις πάμε εδώ και ένα χρόνο και γύρω μας, ως επί το πλείστον, είναι οικογένειες. Αν δεν πρέπει να πηγαίνουν ανήλικα στα γήπεδα, ας μας το πουν οι αρμόδιοι για να ξέρουμε πώς να ενεργούμε στο μέλλον».