Στο Δικαστήριο οδηγείται αύριο το πρωί ο Τ/κ δικηγόρος Ακάν Κιουρσιάτ ο οποίος εκδόθηκε από τις ιταλικές Αρχές και αναμένεται να φτάσει στην Κύπρο τα μεσάνυχτα, ως ύποπτος για σφετερισμό ε/κ περιουσιών στα κατεχόμενα.

Πληροφορίες του philenews αναφέρουν ότι ο Τ/κ αμέσως μετά την άφιξή του στην Κύπρο θα οδηγηθεί στο Αρχηγείο Αστυνομίας όπου στην παρουσία του ε/κ δικηγόρου του Ρίκκου Μαππουρίδη, θα ανακριθεί για την υπόθεση που αντιμετωπίζει.

Στη συνέχεια το πρωί θα οδηγηθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας όπου θα καταχωρηθεί ποινική υπόθεση εναντίον του και στη συνέχεια θα κατηγορηθεί. Το κατηγορητήριο αναμένεται ότι θα περιλαμβάνει κατηγορίες που είχε αντιμετωπίσει ο Βρετανός Γκάρι Ρομπ το 2011, ο οποίος καταδικάστηκε σε 10μηνη ποινή φυλάκισης.

Δεν αποκλείεται λόγω και της φύσης των καθηκόντων που είχε ο δικηγόρος στην εμπλεκόμενη εταιρεία στην εκμετάλλευση ε/κ περιουσιών, να προστεθούν και νέες κατηγορίες. Ωστόσο, αναμένεται ότι θα δοθεί νομική μάχη κατά πόσον ο Κιουρσιάτ θα παραμείνει υπό κράτηση ή θα αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Αυτό θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή από τη Νομική Υπηρεσία, λαμβανομένου υπόψη ότι αυτός μπαινόβγαινε στις ελεύθερες περιοχές χωρίς να ανακοπεί.