Το αργότερο έως τα μέσα Μαρτίου η Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος θα ενημερώσει το Υπουργικό Συμβούλιο για τα ζητήματα που αφορούν τις αλλαγές που αφορούν την υλοποίηση των έργων του Σχεδίου Αειφόρου Ανάπτυξης (ΣΑΑ) του Εθνικού Δασικού Πάρκου (ΕΔΠ) Ακάμα.

Μεταξύ άλλων αναμένεται ενημέρωση του Υπουργικού Συμβουλίου για το πόρισμα της διοικητικής έρευνας η οποία βρίσκεται στα χέρια της Υπουργού από τις 17 Ιανουαρίου 2024. Για το θέμα της διοικητικής έρευνας η Υπουργός Μαρία Παναγιώτου σε γραπτή δήλωση αναφέρει ότι θα ανακοινώσει τις δικές της αποφάσεις ακολουθώντας όλες τις νενομισμένες διαδικασίες και όχι αργότερα από τα μέσα Μαρτίου. «Είμαι απόλυτα δεσμευμένη στη διαφάνεια. Θα ακολουθήσω όλες τις νενομισμένες διαδικασίες και εκεί και όπου τεκμηριώνονται ευθύνες, αυτές θα αποδοθούν», σημειώνει.

Περαιτέρω, η Υπουργός θα ενημερώσει το Υπουργικό Συμβούλιο για την Έκθεση της Ad Hoc Επιτροπής για τα έργα της πρώτης φάσης στον Ακάμα και τις αλλαγές που έχουν αποφασιστεί από τα μέλη της αρμόδιας Επιτροπής. Με την έκδοση της έκθεσης αναμένεται η επανέναρξη εργασιών.

Σε γραπτή δήλωση της Υπουργού αναφέρεται ότι «Για τα ζητήματα που αφορούν το Εθνικό Δασικό Πάρκο (ΕΔΠ) Ακάμα, ακολουθούμε τις οδηγίες που προκύπτουν από την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου της 20ης Δεκεμβρίου 2023, σχετικά με τις αλλαγές στην υλοποίηση των έργων του Σχεδίου Αειφόρου Ανάπτυξης (ΣΑΑ) του ΕΔΠ Ακάμα. Αυτό γίνεται μέσα στο πνεύμα και τη φιλοσοφία του ΣΑΑ».