Στην πρόσληψη προσοντούχου προσωπικού για ενίσχυση της υπηρεσίας ασφάλειας των φραγμάτων προχωρεί το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων (ΤΑΥ) μετά από οδηγίες που δόθηκαν από την αρμόδια Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο γραφείο της Υπουργού Γεωργίας, όπου συζητήθηκε μεταξύ άλλων το θέμα που αποκάλυψε ο «Φ» για τα «προβλήματα ασφάλειας σε γερασμένα φράγματα».

Στη σύσκεψη, τονίστηκε ότι καταγράφεται αριθμός μεγάλων φραγμάτων με εγκαταλελειμμένα τα όργανα παρακολούθησης για πολλά χρόνια. Αναφέρθηκε ακόμη ότι στόχος είναι η πρόσληψη κατάλληλου προσωπικού, ώστε να πραγματοποιούνται οι απαιτούμενες καταγραφές στη συχνότητα που πρέπει.

Μετά την ενημέρωση, η υπουργός Μαρία Παναγιώτου έδωσε οδηγίες να προβεί το ΤΑΥ σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες, να ενισχυθεί η στελέχωση της υπηρεσίας ασφάλειας φραγμάτων, να γίνουν ενέργειες για να στηθεί συνεργείο που θα έχει αποκλειστική ευθύνη την περιοδική συντήρηση και συνεχή παρακολούθηση για να είναι έτοιμοι σε ό,τι χρειαστεί και να καταρτιστεί συγκεκριμένο πλάνο βελτίωσης και σχέδιο δράσης για να γίνουν επιδιορθώσεις εκεί και όπου χρειάζεται.

Περαιτέρω, η αρμόδια Υπουργός έδωσε οδηγίες να σταλεί άμεσα επιστολή στο Τμήμα Πολεοδομίας προκειμένου να ενημερωθεί η διεύθυνση του Υπουργείου Γεωργίας για τις παράνομες οικιστικές αναπτύξεις και υποστατικά, που βρίσκονται κατάντη των φραγμάτων και εντός της κοίτης του ποταμού.

Στόχος της πιο πάνω προσπάθειας είναι να διερευνηθεί η δυνατότητα ενημέρωσης των ιδιοκτητών των αναπτύξεων, για τους κινδύνους που διατρέχουν σε περίπτωση πλημμυρικού φαινομένου, καθώς και να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα για άρση των παρανομιών που πιθανόν να διογκώσουν το πρόβλημα στην περίπτωση που παρατηρηθεί πλημμυρική ροή.