Σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας, για αντιμετωπίσουν τυχόν προβλήματα, εφ’ όσον απαιτηθεί, βρίσκεται το δυναμικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Ανδρέας Κεττής, με αφορμή τη νέα κίτρινη προειδοποίηση, που εξέδωσε για σήμερα, Τετάρτη, το Τμήμα Μετεωρολογίας Κύπρου.

Ερωτηθείς αν η Πυροσβεστική είναι έτοιμη -εφ’ όσον απαιτηθεί- να ανταποκριθεί για την αντιμετώπιση τυχόν κινδύνων, ο κ. Κεττής είπε ότι «όταν και εφόσον χρειαστεί να ανταποκριθούμε υπάρχει έτοιμος εξοπλισμός σε οχήματα και ενημερωμένο το εκτός υπηρεσίας δυναμικό, ώστε να ενισχύσει την Υπηρεσία».  

Αναφερόμενος στην κίτρινη προειδοποίηση, που εξέδωσε σήμερα το Τμήμα Μετεωρολογίας Κύπρου, είπε ότι προς το παρόν δεν υπήρξε οποιαδήποτε κλήση, για να σημειώσει πως «αν προκύψει οτιδήποτε, το οποίο θα πάρει έκταση, η Υπηρεσία βρίσκεται σε ετοιμότητα».

Εξάλλου, απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και στην περίπτωση εκδήλωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες είχε πλήξει τη Λευκωσία μεγάλη κακοκαιρία, η οποία προκάλεσε αρκετές υλικές ζημιές, όπως πλημμυρισμένα σπίτια, υπόγεια κατοικιών και άλλα υποστατικά. 

Σημειώνεται ότι κίτρινη προειδοποίηση, που βρίσκεται σε ισχύ από τις 11:00 μέχρι τις 17:00, αναφέρεται σε μεμονωμένες καταιγίδες, που αναμένεται να επηρεάσουν την περιοχή.

Επίσης, σημειώνει ότι η ένταση της βροχής τοπικά αναμένεται να ξεπεράσει τα 35 χιλιοστά ανά ώρα και ότι δεν αποκλείεται να πέσει και χαλάζι.