Οργή και απογοήτευση επικρατεί στη Λάρνακα για τη δράση ανεγκέφαλων, οι οποίοι δεν δίστασαν να γράψουν συνθήματα ακόμη και στο σήμα κατατεθέν της πόλης, τους μεγάλους φοίνικες που βρίσκονται στο παραλιακό μέτωπο της λεωφόρου Αθηνών.

Πάνω από τους μισούς φοίνικες προς την πλευρά της θάλασσας, που αποτελούν εδώ και πάνω από ένα αιώνα αξιοθέατο στη Λάρνακα, φέρουν πλέον συνθήματα ποδοσφαιρικής ομάδας και σχέδια με σπρέι.

Όπως ανέφερε στον «Φ» ο δήμαρχος Λάρνακας, Ανδρέας Βύρας, με τη βοήθεια του γεωπόνου του Δήμου γίνεται προσπάθεια για να εξευρεθεί τρόπος ν’ απομακρυνθούν τα συνθήματα χωρίς να επηρεαστούν οι πανύψηλοι φοίνικες που κοσμούν το παραλιακό μέτωπο.

«Τα υπόλοιπα συνθήματα που αναγράφηκαν σε ανθώνες, σε βιτρίνες καταστημάτων στην πλατεία Ερμού και αλλού, ξεκινήσαμε να τα καθαρίζουμε και απομένει να δούμε τι θα κάνουμε με τις φοινικιές» σημείωσε ο κ. Βύρας, εκφράζοντας την απογοήτευσή του.

«Πρέπει κάποιοι να σέβονται τις περιουσίες της πόλης και των συμπολιτών μας, είναι απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει» πρόσθεσε ο δήμαρχος, υποδεικνύοντας πως έχει γίνει καταγγελία στην Αστυνομία.

«Απευθύνω έκκληση να σταματήσει αυτή η κατάσταση που δεν τιμά την πόλη μας, ούτε τους ίδιους τους δράστες, ούτε τις ομάδες τους. Μιλούμε για ιστορικά σωματεία που έχουν προσφέρει σε κοινωνικό και εθνικό επίπεδο», κατέληξε.

Ενώπιον του Δήμου Λάρνακας υπάρχουν συγκεκριμένες πληροφορίες για το ποιοι κρύβονται πίσω από τους βανδαλισμούς. Οι δράστες φαίνεται πως κρύφτηκαν πίσω από τις απόκριες, προκειμένου να γεμίσουν με συνθήματα την πόλη, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί.

Στην κατοχή του Δήμου Λάρνακας υπάρχει, μάλιστα, βίντεο που κατέγραψε την περασμένη Κυριακή ομάδα 40-50 νεαρών με λευκές μάσκες και μαύρα ρούχα στην πλατεία Ερμού, στην οποία αναγράφηκαν συνθήματα της Ανόρθωσης. Πιστεύεται πως τα ίδια πρόσωπα έχουν σχέση και με τους βανδαλισμούς στο παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων, αφού σε κάποιους φοίνικες υπάρχουν συνθήματα της συγκεκριμένης ομάδας.