Σημαντικές μαρτυρίες από πρόσωπα που φέρονται να εξαπατήθηκαν από τη Μονή Οσίου Αββακούμ δίνονται τις τελευταίες ημέρες στην Αστυνομία.

Πολίτες, που ενημερώθηκαν γι’ αυτά που συνέβαιναν μετά που ξέσπασε το σκάνδαλο, επικοινωνούν με την Αστυνομία και δίνουν καταθέσεις για τη δική τους περιπέτεια στη Μονή.

Πληροφορίες του philenews αναφέρουν ότι είναι αρκετές οι περιπτώσεις ατόμων που καταγγέλλουν ότι είχαν δει βίντεο ή άλλες αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ότι κάποιος που είχε ζητήσει τη βοήθεια του Οσίου μέσω της Μονής, θεραπεύτηκε από κάποια νόσο ή ασθένεια. Γι’ αυτό και έσπευσαν στη Μονή για να ζητήσουν βοήθεια για να θεραπευτούν οι ίδιοι ή κάποιος δικός τους.

Όπως καταγγέλλουν, από τη Μονή τους ζητούσαν να καταβάλουν €500 για να τους αγιογραφηθεί εικόνα του Οσίου Αββακούμ. Ταυτόχρονα, τους ανέφεραν, σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες, ότι αν έδιδαν €1.000 ευρώ, τότε θα ήταν μεγαλύτερες οι πιθανότητες να δει θεραπεία ο πάσχων.

Τελικά, ούτε εικόνα είδαν ούτε και θεραπεία. Πρόσφατα, μια γυναίκα εξιστόρησε τη δική της περίπτωση, που έδωσε χρήματα σε άτομο της Μονής για θεραπεία του παιδιού της, ωστόσο, τελικά διαπίστωσε ότι απλά εξαπατήθηκε χωρίς καν να λάβει την εικόνα του Οσίου.

Οι ανακριτές οι οποίοι διερευνούν καταγγελίες του μητροπολίτη Ησαΐα για οικονομικές ατασθαλίες στη Μονή, εξετάζουν παράλληλα και υποθέσεις που αφορούν απάτη και απόσπαση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, αφού μέσω «θαυμάτων» εξασφάλιζαν χρήματα από τους πιστούς είτε ως εισφορές είτε για την αγορά κάποιας εικόνας.

Παράλληλα, συνεχίζεται η αξιολόγηση των στοιχείων που παρέχουν εμπορικές τράπεζες στους ανακριτές και αφορούν τους δυο αρχιμανδρίτες της Μονής και τρίτο πρόσωπο, ώστε να φανούν τα χρηματικά ποσά τα οποία βρίσκονταν επ’ ονόματί τους κατατεθειμένα, από πού προέρχονταν, πώς διακινούνταν κ.ά.

Επίσης, υπό εξέταση είναι και η καταγγελία των αρχιμανδριτών, που αφορά στο σύστημα παρακολούθησης το οποίο ήταν εγκατεστημένο εντός της Μονής, για να φανεί ποιος ενεργοποίησε τον ήχο και πώς αποκτήθηκαν τα βίντεο τα οποία βλέπουν το φως της δημοσιότητας με διάφορους τρόπους.