Ασθενής ψηλή πίεση αλλά και σχετικά θερμή και ξηρή αέρια μάζα, επηρεάζουν την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη.

Σήμερα, ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και στα δυτικά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι και τοπικά μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη, ωστόσο παροδικά στα βόρεια και στα ανατολικά, θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 29 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 27 στα παράλια και στους 21 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα παραμείνει αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί γενικά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα κατέλθει γύρω στους 13 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 17 στα νοτιοανατολικά και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 15 στα υπόλοιπα παράλια και στους 12 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Κυριακή και τη Δευτέρα, ο καιρός θα συνεχίσει να είναι κυρίως αίθριος, ενώ παροδικά, θα παρατηρούνται αυξημένες ψηλές νεφώσεις. Την Τρίτη, ο καιρός θα παραμείνει αίθριος.

Η θερμοκρασία την Κυριακή, θα σημειώσει μικρή άνοδο, για να συνεχίσει να κυμαίνεται αισθητά πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές της εποχής. Τη Δευτέρα και την Τρίτη, η θερμοκρασία θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα.