Συνολικό ποσό πέραν των 20 χιλιάδων ευρώ κατέβαλαν τρία άτομα τα οποία συνελήφθησαν στην Πάφο να κατέχουν αδασμολόγητα καπνικά προιόντα από τα κατεχόμενα.

Η σύλληψη των τριών έγινε σε διαφορετικές περιπτώσεις τις τελευταίες μέρες. Το απόγευμα της Δευτέρας του Πάσχα μέλη της Ομάδας «Ζ» σε δρόμο της Πάφου. Οι αστυνομικοί ανέκοψαν αυτοκίνητο που οδηγείτο από 45χρονο μόνιμο κάτοικο Κύπρου και σε έλεγχο που διενεργήθηκε βρέθηκαν στην κατοχή του 850 πακέτα τσιγάρων διαφόρων μαρκών, 159 πακέτα βιομηχανοποιημένου καπνού, καθώς και δύο πακέτα βιομηχανοποιημένου καπνού για ναργιλέ. Ενημερώθηκε το τελωνείο και διαπιστώθηκε ότι όλα τα είδη που εντοπίστηκαν στην κατοχή του 45χρονου είναι αδασμολόγητα προερχόμενα από τις κατεχόμενες περιοχές.

Στον 45χρονο επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο 9.000 ευρώ το οποίο και κατέβαλε, ενώ ακολούθως αφέθηκε ελεύθερος. Στο μεταξύ όλα τα κατασχεθέντα καπνικά προϊόντα παραδόθηκαν σε λειτουργούς του Τμήματος Τελωνείων το οποίο ανέλαβε την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης.

Την Μεγάλη Παρασκευή είχε προηγηθεί η σύλληψη στον χώρο αναχωρήσεων στο αεροδρόμιο Πάφου δύο προσώπων, ηλικίας 45 και 66 ετών, στις αποσκευές των οποίων εντοπίστηκαν πριν την αναχώρηση τους 645 πακέτα βιομηχανοποιημένου καπνού καθώς και 65 κούτες διαφόρων τσιγάρων, όλα προερχόμενα από τις κατεχόμενες περιοχές.

Στα δύο πρόσωπα επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο 12.500 ευρώ και μετά την καταβολή τους αφέθηκαν ελεύθερα.