Συνταξιούχος 70 χρόνων από τη Βρετανία μαζί με την 61χρονη αλλοδαπή σύζυγό του φέρονται να καλλιεργούσαν κάνναβη στο σπίτι τους και να προμήθευαν άλλα άτομα.

Η δράση τους αποκαλύφθηκε έπειτα από πληροφορίες της ΥΚΑΝ Αμμοχώστου που έκανε έφοδο στην οικία τους, που βρίσκεται σε αγροτική περιοχή στην Ξυλοφάγου. Εντός της οικίας βρισκόταν η 61χρονη και κατά τη διάρκεια της έρευνας εντοπίστηκε σε γυάλινα μπουκαλάκια και νάιλον σακουλάκια ποσότητα κάνναβης συνολικού βάρους περίπου 415 γραμμαρίων.

Στην οικία βρέθηκαν επίσης μια χρησιμοποιημένη καπνοσύριγγα, ένας μύλος αλέσεως με ίχνη φυτικής ύλης, μια ιατρική σύριγγα η οποία περιείχε λαδάκι κάνναβης περιεκτικότητας 1ml, καθώς και μια ζυγαριά ακριβείας.

Ο 70χρονος και η 61χρονη συνελήφθησαν για αυτόφωρα αδικήματα και ανακρινόμενοι ισχυρίστηκαν πως καλλιεργούσαν μαριχουάνα σε γλάστρες, που βρίσκονταν κρυμμένες σε εξωτερικό χώρο, για δική τους χρήση. Οι ανακριτές της υπόθεσης, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του philenews έχουν πληροφορίες πως προμήθευαν κάνναβη σε συγκεκριμένα πρόσωπα, κυρίως αλλοδαπούς.

Οι ύποπτοι οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου στο Παραλίμνι, το οποίο διέταξε την εξαήμερη κράτησή τους.