Το πρωί της Δευτέρας θα εξετασθούν οι εφέσεις που καταχωρίσθηκαν εκ μέρους των τριών εκ των εννέα υπόπτων για την απόπειρα φόνου του 34χρονου Δημήτρη Ανδρονίκου στο δρόμο Παλαιχωρίου – Ανθούπολης.

Οι δικηγόροι Βίκτωρας Ακάμας (1ος ύποπτος), Αγαθοκλής Κορέλλης (1ος και 2ος ύποπτος) και Αλέξανδρος Σαουρής (9ος ύποπτος), καταχώρισαν έφεση επιδιώκοντας να ανατρέψουν την απόφαση της Δικαστού την περασμένη Τρίτη, για οκταήμερη προσωποκράτηση των πελατών τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι προαναφερθέντες νομικοί εγείρουν αριθμό ζητημάτων. Σε έναν από τους λόγους έφεσης προβάλλεται η θέση ότι υπήρξε ανεπαρκής αιτιολογία της δικαστικής απόφασης της Τρίτης για έγκριση του αιτήματος προσωποκράτησης, κι ότι ζητήματα που τέθηκαν από τους δικηγόρους κατά την αντεξέταση του επικεφαλής της ανακριτικής ομάδα του ΤΑΕ, δεν λήφθηκαν υπόψιν από το Δικαστήριο. Φέρονται να θεωρούν, ακόμη, ότι δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα το λεκτικό της επίμαχης ετυμηγορίας και συγκεκριμένα η αναφορά ότι δεν αμφισβήτησαν την ύπαρξη της «εύλογης υπόνοιας», στη βάση της οποίας εκδόθηκαν τα διατάγματα προσωποκράτησης.

Ακόμη, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες μας, οι Βίκτωρας Ακάμας και Αγαθοκλής Κορέλλης, φέρονται να εγείρουν ζητήματα σε σχέση με το ανακριτικό έργο. Θεωρούν ότι δεν αξιοποιήθηκε στο έπακρο ο χρόνος προσωποκράτησης των πελατών τους για τη διερεύνηση της υπόθεσης κι ότι δεν λήφθηκε ο αριθμός καταθέσεων που θα έπρεπε, βάσει των δεδομένων που αναφέρθηκαν ενώπιον Δικαστηρίου.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι με την Έφεση εγείρεται και ζήτημα αντιφατικής εκδοχής από πλευράς Αστυνομίας σε ό,τι αφορά τα φερόμενα γεγονότα που περιβάλλουν την υπόθεση. Ο Αλέξανδρος Σαουρής, δικηγόρος του 9ου υπόπτου, φέρεται να εφεσιβάλει την επίμαχη απόφαση θέτοντας θέματα που αφορούν τα συνταγματικά δικαιώματα του πελάτη του.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση τις πληροφορίες και τη μαρτυρία που παρουσίασε το ΤΑΕ Λευκωσίας στο Δικαστήριο, ο 1ος ύποπτος (45χρονος Ελληνοκύπριος) παρουσιάζεται ως αρχηγός φατρίας που ήθελε να εξοντώσει τον 34χρονο στόχο της απόπειρας, ο 2ος ύποπτος (30χρονος αραβικής καταγωγής) ως στενός συνεργάτης του 1ου υπόπτου με συμβολή στην τέλεση του εγκλήματος, ενώ τέλος ο 9ος ύποπτος ελέγχεται ως το πρόσωπο που φέρεται να προμήθευσε με μοτοσικλέτες τους φυσικούς αυτουργούς της απόπειρας.