Πίσω από ένα γραφείο εργάζονται περίπου τέσσερις στους δέκα Κύπριους (39,7%), ποσοστό που είναι ελαφρώς πιο πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, ο οποίος σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat ανέρχεται στο 38,6%. Την ίδια ώρα η εργασία του 14% των εργαζομένων στην Κύπρο απαιτεί ορθοστασία. Σε δουλειές που απαιτούν μέτρια σωματική προσπάθεια εργοδοτείται το 37,5% των Κυπρίων και σε εργασίες που απαιτούν βαριά σωματική δραστηριότητα απασχολείται το 8,8%.
 
Σύμφωνα με έκθεση της Eurostat που αφορά το 2017, σχεδόν τέσσερις στους δέκα εργαζόμενους (ποσοστό 38,6%) στην ΕΕ απασχολείται σε καθιστικά επαγγέλματα που απαιτούν να βρίσκεται ο εργαζόμενος πίσω από ένα γραφείο, χρησιμοποιώντας υπολογιστή. Σε αυτή την κατηγορία συμπεριλαμβάνονται επίσης υπάλληλοι σε τηλεφωνικά κέντρα, αλλά και οδηγοί οχημάτων.
 
Ένας στους πέντε Ευρωπαίους εργαζόμενους (20,3%) απασχολείται σε επαγγέλματα που απαιτούν ορθοστασία. Τέτοια επαγγέλματα είναι οι εκπαιδευτικοί και οι εργαζόμενοι σε καταστήματα.
 
Το 29,6% των εργαζομένων στην ΕΕ διαθέτουν θέσεις απασχόλησης που απαιτούν μέτρια σωματική δραστηριότητα, όπως νοσηλευτές, μηχανικοί αυτοκινήτων, υδραυλικοί και άλλοι.
 
Οι εναπομείναντες Ευρωπαίοι υπάλληλοι, ποσοστό 11,6%, απασχολούνται σε θέσεις εργασίας που απαιτούν βαριά σωματική δραστηριότητα, όπως οι εργαζόμενοι στην κατασκευαστική βιομηχανία.
 
Οι χώρες στις οποίες συναντώνται τα πιο ψηλά ποσοστά εργαζομένων με καθιστική εργασία συναντώνται στις Κάτω Χώρες (55%), στη Γερμανία (53,9%) και στο Λουξεμβούργο (52%).
 
Οι χώρες της ΕΕ με τα πιο ψηλά ποσοστά εργαζομένων σε δουλειές που απαιτούν ορθοστασία είναι η Ισπανία (43,1%) και η Ρουμανία (35,6%).
 
Περίπου το μισό του εργατικού δυναμικού στη Λιθουανία (50,2%) και στην Ελλάδα (46,4%) απασχολούνται σε εργασίες που απαιτούν μέτρια σωματική προσπάθεια.
 
Τα δύο κράτη μέλη της ΕΕ με το υψηλότερο ποσοστό απασχολουμένων σε θέσεις εργασίας που απαιτούν μεγάλη σωματική δραστηριότητα είναι η Ελλάδα (21,5%) και η Πολωνία (16,1%).