Ο καύσωνας έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και το κλιματιστικό γίνεται ολοένα και περισσότερο απαραίτητο στην καθημερινότητα μας. Ωστόσο η χρήση του ελλοχεύει σοβαρούς κινδύνους αν δεν γίνει μια καλή συντήρηση καθώς, το εσωτερικό του μπορεί να φιλοξενήσει μικρόβια, βακτήρια, ακαθαρσίες κ. α τα οποία μπορεί να αποβούν μοιραία για την υγεία του ανθρώπου.
Σε παρέμβαση του στον Active, o αντιπρόεδρος του συνδέσμου ψυκτικών Κωνσταντίνος Αλέκου, αναφέρθηκε στους κινδύνους που κρύβει το κλιματιστικό αλλά και στην αναγκαιότητα της τακτικής συντήρησης του από ειδικούς αδειούχους επαγγελματίες ψυκτικούς.
Ο κ. Αλέκου σημείωσε ότι υπάρχουν σε πολλές περιπτώσεις κρούσματα της νόσου τω ν λεγεωνάριων ή όπως είπε της νόσου των κλιματιστικών. Τόνισε πως είναι απαραίτητη η συντήρηση τουλάχιστον μία φορά το χρόνο από ειδικό με επαγγελματικά φάρμακα για τον εις βάθος καθαρισμό της συσκευής με επαγγελματικά φάρμακα. Εξήγησε ακόμη πως τα φάρμακα που μπορεί να προμηθευτεί κάποιος εύκολα από το εμπόριο και να κάνει μόνος του τη συντήρηση του κλιματιστικού λειτουργούν επιφανειακά.
Ανέφερε ακόμη πως τα φίλτρα του κλιματιστικού πρέπει να καθαρίζονται τουλάχιστον μία φορά το χρόνο αναλόγως βέβαια και της χρήσης του κλιματιστικού αφού στο εσωτερικό του μαζεύονται ακαθαρσίες, μούχλα, μύκητες, σκόνες κτλ τα οποία μπορεί να προκαλέσουν από ένα απλό κάψιμο στα μάτια μέχρι και τη νόσο των λεγεωνάριων.
Ο κ. Αλέκου κάλεσε επίσης το κοινό να ζητεί την εξυπηρέτηση από ειδικούς καθώς, διαθέτουν τα απαραίτητα μηχανήματα άντλησης αλλά και ψεκασμού του εσωτερικού του κλιματιστικού όπου εκεί βρίσκονται τα περισσότερα μικρόβια. Συνέστησε δε, το κλιματιστικό να λειτουργεί στους 26 βαθμούς αντί στους 16-18 όπως γίνεται συνήθως για καλύτερη λειτουγία και απόδοση του.
Πηγή: philenews