Συνεδριάζουν χωρίς να λαμβάνουν την προβλεπόμενη αποζημίωση των €70 ανά συνεδρία τα εννέα μέλη του Συμβουλίου Εγγραφής και Ελέγχου Εργοληπτών καθώς οι βουλευτές της Επιτροπής Οικονομικών αρνούνται να αποδεσμεύσουν το σχετικό κονδύλι.
 
Οι βουλευτές πνέουν τα μένεα διότι εδώ και τρία χρόνια δεν τελεσιδίκησε ενώπιον του νυν και του πρώην διοικητικού συμβουλίου Εγγραφής και Ελέγχου Εργοληπτών καμία από τις πειθαρχικές υποθέσεις που εκκρεμούν εναντίον των εργοληπτικών εταιρειών που εμπλέκονται στο σκάνδαλο με τις μίζες του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Πάφου (ΣΑΠΑ). Και δεν φτάνει μόνο αυτό, το νυν διοικητικό συμβούλιο, που διορίστηκε τον Ιανουάριο του 2019, ενημέρωσε πρόσφατα τη Βουλή ότι μελετά σοβαρά το ενδεχόμενο όπως εκδικαστούν εξ υπαρχής οι εν λόγω πειθαρχικές υποθέσεις με το αιτιολογικό ότι άλλαξε η σύνθεση του Συμβουλίου. 
 
Ειδικότερα, το Υπουργείο Μεταφορών με νέα επιστολή του που στάλθηκε προ ημερών στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής ζητά να αποδεσμευτεί το ποσό των €14.000 το οποίο προορίζεται να καλύψει την αποζημίωση των εννέα μελών του Συμβουλίου για το τρέχον έτος εκ των οποίων τα τέσσερα μέλη είναι δημόσιοι υπάλληλοι. Επιπρόσθετα, η πρόεδρος του Συμβουλίου Ελένη Κασκίρη, η οποία είναι Πρώτος Εκτελεστικός Μηχανικός στο Τμήμα Δημοσίων Έργων, λαμβάνει €1.281 ως έξοδα παραστάσεως. Το νέο αίτημα του Υπουργείου Μεταφορών θα εξεταστεί την ερχόμενη Δευτέρα.  
 
Το σχετικό κονδύλι δεσμεύτηκε από την Ολομέλεια της Βουλής με εισήγηση του Γιώργου Περδίκη κατά την ψήφιση του κρατικού προυπολογισμού για το έτος 2019, προκειμένου να διαπιστωθούν οι λόγοι που η εκδίκαση αυτών των πειθαρχικών υποθέσεων δεν έχουν ολοκληρωθεί εδώ και τρία χρόνια παρά το πόρισμα – καταπέλτης που εξέδωσε εναντίον των εργοληπτικών εταιρειών, ο ερευνών λειτουργός που διορίστηκε από το Συμβούλιο Εργοληπτών. 
 
Σε πρόσφατη επιστολή της προς τους βουλευτές της Επιτροπής Οικονομικών, η αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Εργοληπτών και Ανώτερη Δικηγόρος της Δημοκρατίας Ευγενία Παπαγεωργίου Καρακάννα αναφέρει, μεταξύ άλλων, τα εξής: «(…) Δεν θέλουμε να πιστεύουμε ότι το σταύρωμα της αντιμισθίας έχει αλλότριους σκοπούς καθότι πιστεύουμε ως Συμβούλιο στην άψογη συνεργασία μας, απόρροια του σεβασμού μας προς τη νομοθετική εξουσία. Έχουμε την άποψη ότι το σταύρωμα του κονδυλίου της αντιμισθίας των μελών του Συμβουλίου από τη Βουλή έγινε εκ παραδρομής και ή λανθασμένα διασυνδέθηκε εάν όντως διασυνδέθηκε, με το κονδύλι που αφορά τον χειρισμό των υποθέσεων του ΣΑΠΑ».