Στα ύψη εκτοξεύτηκαν οι προσφορές για κατασκευή του νέου αρχαιολογικού μουσείου, αν ληφθεί υπόψη πως στη χαμηλότερη προσφορά των €120,9 εκατ. θα προστεθεί και ο ΦΠΑ, οπόταν το κονδύλι θα ανέλθει στα €143,9 εκατ., ενώ με βάση τη δεύτερη προσφορά, το ποσόν εκτοξεύεται στα €178,2 εκατ. Αυτά είναι πλέον τα δεδομένα, ενώ το 2017 ο τότε υπουργός Μεταφορών, Μάριος Δημητριάδης, σε συνέντευξη του καθόρισε το κόστος του εν λόγω μουσείου στα €50 εκατ. το οποίο μαζί με το ΦΠΑ, θα ανερχόταν στα €59,5 εκατ.

Αργότερα, το 2019, η τότε υπουργός Μεταφορών Βασιλική Αναστασιάδου είχε δηλώσει πως το κόστος ανέγερσης υπολογιζόταν σε €83 εκατ. συν ΦΠΑ, δηλαδή στα €98,7 εκατ. Στα χρόνια που προηγήθηκαν, οι εκτιμήσεις περιόριζαν το κόστος ανέγερσης του μουσείου κάτω από €50 εκατ.

Ο υπουργός Μεταφορών, Γιάννης Καρούσος, κληθείς από τον «Φ» να σχολιάσει δική του αναφορά το 2021 ότι το κόστος θα ήταν €102 εκατ. (όπως προέβλεπε και η προφορά που προκηρύχθηκε) ανέφερε ότι τα δεδομένα διαφοροποιήθηκαν, διευκρινίζοντας πάντως, πως το θέμα θα εξετάσει το Συμβούλιο Προφορών του Τμήματος Δημοσίων Έργων. Διευκρίνισε, επίσης, πως στα €102 εκατ., θα πρέπει να προστεθεί και ο ΦΠΑ που ανέβαζε το ποσό σε €121,3 εκατ. Ωστόσο, το ποσό αυτό υπολείπεται περίπου €22,5 εκατ. από τη χαμηλότερη προσφορά και €56,8 εκατ. από τη δεύτερη προσφορά.

Σημειώνεται ότι το 2021 που το κόστος υπολογίστηκε στα €102 εκατ. συνυπολογίστηκαν και οι επιπτώσεις και οι αυξήσεις συνεπεία της πανδημίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δύο οι προσφορές για το Νέο Κυπριακό Μουσείο

Όπως πληροφορείται ο «Φ», το Τμήμα Δημοσίων Έργων θεωρεί εκ πρώτης όψεως ότι τουλάχιστον από αριθμητικής απόψεως, η χαμηλότερη προφορά κυμαίνεται εντός του προϋπολογισμού. Εξάλλου, με βάση την πρακτική που ακολουθείται, όταν μια προσφορά είναι μέχρι και 20% ψηλότερη από την εκτίμηση του αρμόδιου τμήματος, δεν θεωρείται υπερβολικά ψηλή, ώστε να απορριφθεί. 

Πάντως, στο Συμβούλιο Προσφορών δεν αποκλείεται να τεθεί και θέμα ως προς το κατά πόσον υπήρξε υγιής ανταγωνισμός, υπό την έννοια ότι μόλις δύο φορείς υπέβαλαν προσφορά και μάλιστα η μεταξύ τους διαφορά είναι τεράστια. Ο υπουργός Μεταφορών επανέλαβε ότι δεν θα χειριστεί ο ίδιος το θέμα, αν και παρατήρησε πως ουσιαστικά συνεργάστηκαν διάφορες εταιρείες, υποβάλλοντας προσφορά ως κοινοπραξίες.

Σημειώνεται πως η ανέγερση νέου Μουσείου άρχισε να συζητείται από το 1987, ενώ η «επίσημη» απόφαση ελήφθη από το Υπουργικό Συμβούλιο στις 15.2.1995.

Σε κάποιο στάδιο αφαιρέθηκε από τον προϋπολογισμό το κονδύλι που αφορούσε την ανέγερση του νέου κυπριακού μουσείου, στη θέση του οποίου προκρινόταν το Μέγαρο Πολιτισμού. Το 2010 η τότε δήμαρχος Λευκωσίας απέστειλε επιστολή στον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας εκφράζοντας ανησυχία για τις εξελίξεις, χαρακτηρίζοντας παράλληλα το μουσείο, ως «έργο προτεραιότητας για τη Λευκωσία, το οποίο θα αναβαθμίσει την προστασία και την προβολή του αρχαιολογικού πλούτου της χώρας».

Η σύμβαση κατασκευής του νέου μουσείου θα διαρκέσει 42 μήνες αλλά θα μπορεί να δεχθεί τους πρώτους επισκέπτες σε 60 μήνες, δηλαδή περί το 2028 και αυτό επειδή, πέραν του χρόνου κατασκευής, θα απαιτηθούν άλλοι 18 μήνες για υλοποίηση μουσειολογικών/ μουσειογραφικών εργασιών, όπως είναι η συντήρηση των εκθεμάτων, η μεταφορά από το υφιστάμενο μουσείο και η τοποθέτηση και νέων εκθεμάτων σε προθήκες, ετοιμασία εκθεσιακών κειμένων, σχεδιασμός εποπτικού υλικού, που θα εκτελεστούν μέσω άλλων δύο συμβάσεων.