Το θέμα της Αγγλικής Σχολής και των διαφορών που υπάρχουν μεταξύ Διοίκησης και Συντεχνίας Προσωπικού (ESSA), απασχόλησε εκ νέου την επιτροπή Παιδείας της Βουλής, έπειτα από εγγραφή του από το ΑΚΕΛ.

Με αφορμή τις πειθαρχικές διαδικασίες της Σχολής για  εκπαιδευτικούς, οι οποίοι βρίσκονται υπό διερεύνηση για πιθανά παραπτώματα, η ESSA αντιδρά έντονα επισημαίνοντας ότι στοχοποιούνται επικεφαλής της Συντεχνίας προφανώς γιατί συνδικαλίζονται, επιχείρημα το οποίο απορρίπτει το Διοικητικό Συμβούλιο. Η εκπρόσωπος του Συμβουλίου, Νάταλυ Παρτασίδου – Ρολόγη, αναφέρθηκε και σε άλλες περιπτώσεις εκπαιδευτικών που είτε διερευνήθηκαν, είτε τέθηκαν σε πρόγραμμα στήριξης για να ενισχυθούν επαγγελματικά.  

Από πλευράς της η πρόεδρος της Συντεχνίας, Μυρτώ Χασαποπούλου, ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή τρέχουν πειθαρχικές έρευνες από τη διεύθυνση της Σχολής για τέσσερις εκπαιδευτικούς, οι οποίοι οι τρεις είναι ηγετικά στελέχη της Συντεχνίας.

Εξάλλου, ενώπιον της επιτροπής Παιδείας τέθηκε για ακόμη μια φορά το ζήτημα του νομικού καθεστώτος της Αγγλικής Σχολής, με το Διοικητικό του Συμβούλιο να τονίζει έντονα ότι πρόκειται για ιδιωτικό σχολείο (υπάρχει και σχετική γνωμάτευση του Ανωτάτου Δικαστηρίου) και όχι για οργανισμό δημόσιου δικαίου. Στην αναφορά από πλευράς βουλευτών ότι το σχολείο λαμβάνει κρατική χορηγία, η κ. Παρτασίδου – Ρολόγη ανέφερε ότι δεν πρόκειται για χορηγία αλλά για ενοίκιο, καθώς η Αγγλική Σχολή παραχώρησε μέρος των κτηρίων της για τη στέγαση του Γυμνασίου Ακροπόλεως, μετά την τουρκική εισβολή.