Έχουν δίκιο οι γονείς των μαθητών του Junior School, oι οποίοι υπόκεινται και θα υπόκειται για οκτώ περίπου βδομάδες, εξαιτίας οδικών έργων έξω από το Junior School στη λεωφόρο Κυριάκου Μάτση, παράλληλα από το Προεδρικό Μέγαρο, παραδέχθηκε μιλώντας στον ACTIVE 107,4 και 102,5 o Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης.

«Δεν υπάρχει θέμα ασφάλειας για τα παιδιά ή τους γονείς, αλλά σίγουρα θα υπάρξει ταλαιπωρία. Όμως η ταλαιπωρία θα είναι προσωρινή και το έργο μόνιμο».

Το έργο εξήγησε ο κύριος Γιωρκάτζης, συναποτελείται από εργασίες σε 42 δρόμους των Αγίων Ομολογητών, με το κόστος να ανέρχεται στα περίπου έξι εκατομμύρια ευρώ, έκτασης 7,5 χιλιομέτρων. Αφορά όπως είπε, στην ανάπλαση των οδών, τοποθέτηση αγωγών ομβρίων υδάτων και δημιουργία πεζοδρομίων για να μπορούμε να περπατούμε με ασφάλεια.

Γι αυτό επικεντρωθήκαμε στις οδούς όπου υπάρχουν νηπιαγωγεία και σχολεία ανέφερε ο Δήμαρχος Λευκωσίας, συμπληρώνοντας ότι αυτά αριθμούν τα πέντε.

«Προλάβαμε να μη δημιουργήσουμε ταλαιπωρία στα τέσσερα σχολεία, δεν προλάβαμε όμως χρονικά την ολοκλήρωση των έργων στην είσοδο του Junior School.

Yπάρχει σοβαρό πρόβλημα στη συγκεκριμένη οδό, το χειμώνα σε σχέση με τα όμβρια ύδατα και δεν υπάρχει άνεση στάθμευσης για τους κατοίκους της περιοχής, την ώρα που οι γονείς των μαθητών, παίρνουν ή παραλαμβάνουν τα παιδιά τους από το σχολείο».

Δημιουργήσαμε προσβάσεις, όχι ιδανικές

Προσπαθήσαμε να ταλαιπωρήσουμε όσο το δυνατό λιγότερο τους γονείς εξήγησε ο Δήμαρχος λέγοντας ότι προηγήθηκε αριθμός συναντήσεων με τους αρμοδίους της αγγλικής σχολής.

«Γι αυτό δημιουργήσαμε πρόσβαση με χωματόδρομο στην είσοδο της αγγλικής σχολής, θα είναι όμως προσωρινό, καθώς το έργο θα διαρκέσει μόνο 8 βδομάδες.  Υπάρχει επίσης πρόσβαση στο χώρο στάθμευσης του Δήμου Στροβόλου 50 μέτρα στο πάρκο μακριά από το σχολείο, άρα μπορούν  εύκολα να μεταβούν προς το σχολείο οι γονείς με τα παιδιά τους. Προσβάσεις όχι ιδανικές αλλά θα είναι για σύντομο χρονικό διάστημα.

Όταν κατέληξε, ολοκληρωθεί το έργο, θα μπει μια τάξη και θα λύσει και το πρόβλημα των κατοίκων της περιοχής σε σχέση με τα όμβρια, αλλά και τη διέλευση οχημάτων. Ταλαιπωρία είπε, υπήρχε και χωρίς το έργο και τώρα θα μπει ένα τέλος και να προλάβουμε το χειμώνα εντός χρονοδιαγραμμάτων.