Η Ομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων Πόλης και Επαρχίας Λάρνακας εκφράζει τη θλίψη αλλά και την αγανάκτηση των μελών της για τους πρόσφατους βανδαλισμούς στο Δημοτικό Σχολείο Λιβαδιών.

Όπως αναφέρει είναι επιτακτική πλέον η ανάγκη εφαρμογής κατάλληλων μέτρων από την πολιτεία, ώστε να αποτρέπεται αποτελεσματικά η είσοδος ατόμων με παραβατική συμπεριφορά στα δημόσια σχολεία με μόνο σκοπό την πρόκληση ζημιών.

«Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι τα περιστατικά βανδαλισμών στα σχολεία επηρεάζουν σημαντικά τη ψυχοσύνθεση ιδιαίτερα των παιδιών καθώς και των γονέων και κηδεμόνων τους. Η καταστροφή των δημιουργιών τους αλλά και της περιουσίας του σχολείου τους, προκαλεί στους μαθητές και στις μαθήτριες μεγάλο αίσθημα ανασφάλειας καθώς και βαθιάς θλίψης», υποδεικνύει ο Ομοσπονδία.

Σημειώνει ακόμη πως έχει συζητήσει εκτενώς το θέμα και με τη Σχολική Εφορεία Λάρνακας σε πρόσφατη συνάντηση και αποφάσισαν να αποστείλουν κοινή επιστολή στο Υπουργείο Παιδείας για θέματα στα οποία συμφωνούν και τα δύο μέρη. Υπενθυμίζεται πως από τους βανδαλισμούς που προκλήθηκαν το Μεγάλο Σάββατο στο σχολείο έδωσε κατάθεση στην Αστυνομία 10χρονος μαθητής του εν λόγω δημοτικού, ο οποίος ακινητοποιήθηκε από τον φρουρό.

Ο 10χρονος μαζί με άλλα άτομα που αναζητούνται φέρονται να προκάλεσαν ζημιές σε αίθουσα και στο εξωτερικό του σχολείου, καθώς και στα κεραμίδια της οροφής. Το συγκεκριμένο σχολείο γίνεται στόχος βανδαλισμών για πολλοστή φορά το τελευταίο διάστημα.