Τι είναι αυτό που απασχολεί τους νέους, διερωτήθηκε ο ψυχολόγος Γιώργος Πογιατζής, κληθείς στην εκπομπή ΑΤΖΕΝΤΑ του ACTIVE να σχολιάσει, τι είναι αυτό που λείπει από τους νέους και εκτονώνουν τόση οργή, προκαλούν βία, αψηφώντας κινδύνους που μπορεί να εγκυμονεί μια πράξη τους.

Ο Γιώργος Πογιατζής σχολίασε ότι, «οι νέοι έχουν να διαχειριστούν μια κατάσταση, στην οποία στερούνται οικονομικής και κοινωνικής στήριξης, στερούνται ελπίδας για το αύριο, ενίσχυσης εντός του πλαισίου της οικογένειας σε διάφορα ζητήματα, έχουν ένα σύστημα παιδείας βαθμοθηρικό, με προσπάθειες στήριξης κατανόησης και παιδαγωγικών προσεγγίσεων, οι οποίες επαφίενται επί το πλείστον σε μονάδες  ατομικών χαρακτηριστικών εκπαιδευτικών, έχουν συσσωρευμένες εντάσεις και πιέσεις μετά την πανδημία και την κοινωνική απομόνωση».

Ο καθένας από εμάς φέρει ένα ρόλο, που φέρει διάφορα καπέλα, είτε είσαι γονιός, είτε εκπαιδευτικός, είτε λειτουργός του δημοσίου, ανέφερε ο κ. Πογιατζής, εξηγώντας ότι η ατομική ευθύνη, έχει διαφορετικές ενέργειες και διαφορετικό αντίκτυπο, από ότι η συλλογική ευθύνη οργανωμένων συνόλων του ιδίου του συστήματος.

«Οι βόμβες θα σκάσουν» επεσήμανε ο κύριος Πογιατζής, προμηνύοντας για χειρότερα, καθώς όπως είπε, η έκταση της ζημιάς θα βρει όλους εκ των υστέρων να προσπαθούν να διαχειριστούν τη βλάβη που θα προκύψει και να καθησυχάζουν την κοινωνία ως προ την παρέμβαση που θα γίνει.

Η νεανική παραβατικότητα κατέληξε, δεν μας βρίσκει απροετοίμαστους και κάλεσε όλους τους φορείς με πρώτη την οικογένεια, στο σχολικό σύστημα και τις κοινωνίες, να εγκύψουν με γνήσιο ενδιαφέρον, για να αποτρέψουν τα χειρότερα.