Δυσάρεστη εξέλιξη να καταρρέει μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στον τόπο μας, αλλά αναμενόμενη υπό τις περιστάσεις των τελευταίων μηνών, με την κυβέρνηση να έχει δώσει αρκετό χρόνο στην Kition Ocean Holdings να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της έναντι του κράτους, δηλώνει στο philenews podcast o Πρόεδρος του ΕΒΕΛ Λάρνακας Νάκης Αντωνίου.

Εν μέσω των εξελίξεων, ο κύριος Αντωνίου ανέφερε ότι θα συγκαλέσει έκτακτη συνέλευση το ΕΒΕΛ, στην παρουσία και άλλων φορέων, για να προωθήσουν αρχικούς σχεδιασμούς και να προτείνουν όπως επιστραφεί το Λιμάνι της πόλης στην Αρχή Λιμένων Kύπρου και να αναλάβουν την επένδυση της Μαρίνας Λάρνακας οι ιδιώτες επιχειρηματίες της πόλης.

Ερωτηθείς τι ακριβώς σημαίνει τερματισμός με άμεση ισχύ, ο κύριος Αντωνίου εξήγησε ότι, το λιμάνι είναι νευραλγικής σημασίας και δεν μπορεί να σταματήσει ούτε μέρα να λειτουργεί,  καθώς σήμερα, ξεφορτώνονται φορτία εκεί, όπως επίσης φορτώνεται το πλοίο για το «Αμάλθεια».

Η είδηση προκάλεσε αναστάτωση παραδέχθηκε, με τους εμπλεκόμενους φορείς να δέχονται τηλεφωνήματα από πρεσβείες και άλλους ενδιαφερομένους.