Η δικαστική απόφαση για τη δέσμευση των 8 εκατομμυρίων ευρώ από τους τραπεζικούς λογαριασμούς του Δήμου Πάφου μετά από σχετικό αίτημα της μητρόπολης Πάφου, προκαλεί πλέον εμφυλίους και εντός του Δημοτικού Μεγάρου.

Σε πολύ υψηλούς τόνους, ο Δήμαρχος Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος και ο επικεφαλής της δημοτικής ομάδας του ΔΗΚΟ στο Δημοτικό Συμβούλιο, Γιάννης Κουλουντής, αντάλλαξαν αιχμές και κατηγορίες για τις συνθήκες οι οποίες οδήγησαν στην απόφαση που έχει δέσει τα χέρια του Δήμου Πάφου.

Ο νέος γύρος αντιπαράθεσης άρχισε όταν σε γραπτή του τοποθέτηση ο δημοτικός σύμβουλος του ΔΗΚΟ υποστήριξε ότι η αγωγή της μητρόπολης κατά του δήμου, είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου: Οι αγωγές εναντίον του δήμου είναι πολλές, σύμφωνα με τον κ. Κουλουντή, και πλέον η οικονομική αποσταθεροποίηση του δήμου δεν αποτελεί απομακρυσμένο σενάριο.

Σχετικά με την υπόθεση η οποία αφορά τον Δημόσιο Κήπο, ο Γιάννης Κουλουντής υποστηρίζει ότι «είναι αδιανόητο ειδικά όταν βρίσκεσαι σε δυσμενή θέση, να κατηγορείς και να μειώνεις τον μητροπολίτη Πάφου είτε δημόσια είτε σε συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου. Ούτε και το να προσπαθείς να στρέψεις την κοινή γνώμη εναντίον οποιουδήποτε είναι αποδεκτό, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για τον μητροπολίτη της επαρχίας», επεσήμανε.

Ο επικεφαλής της δημοτικής ομάδας του ΔΗΚΟ, καταλογίζει ακόμη στον Φαίδωνα Φαίδωνος ελλιπή, μη έγκαιρη και εκ του πονηρού ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου κατά κανόνα από πλευράς του, καθώς και για κακή διαχείριση κινδύνων.

Σηκώνοντας το γάντι, ο Δήμαρχος Πάφου απάντησε με γραπτή του δήλωση στον κ. Κουλουντή, υποστηρίζοντας ότι η αγωγή της μητρόπολης είχε γίνει το 2010, η απόφαση βγήκε το 2021 και το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να ασκηθεί έφεση και έως ότου εκδικαστεί, να μην πληρωθεί το ποσό. Σε σχέση με τους ψιθύρους για έντονες πιέσεις με σκοπό τη χειραγώγηση νομικών γνωματεύσεων, ο Δήμαρχος Πάφου καλεί τον κ. Κουλουντή να δημοσιοποιήσει όποια στοιχεία κατέχει, αλλιώς να απολογηθεί αφού ο ισχυρισμός του αυτός είναι παντελώς ανυπόστατος.

«Ο κ. Κουλουντής, εδώ και 6,5 χρόνια που είναι Δημοτικός Σύμβουλος έχει ψηφίσει θετικά για αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου σε λιγότερες από 4% του συνόλου των αποφάσεων του δήμου, ενώ τα άλλα μέλη της Δημοτικής Ομάδας από την οποία προέρχεται έχουν ψηφίσει θετικά σε πέραν του 90% των αποφάσεων του Συμβουλίου», υποστηρίζει ο Φαίδωνας Φαίδωνος.

Όσα προβάλλει ο κ. Κουλουντής για δήθεν ελλιπή ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου σε σχέση με σοβαρές δικαστικές υποθέσεις, είναι αβάσιμες προφάσεις με στόχο να επιρριφθούν όλες οι ευθύνες για οποιεσδήποτε αρνητικές εξελίξεις στον Δήμαρχο, αναφέρει στην δήλωση του ο κ. Φαίδωνος, καλώντας τον κ. Κουλουντή να ξεκαθαρίσει τι προτείνει να πράξει ο δήμος και τον εγκαλεί ότι προκειμένου να αποκομίσει ευκαιριακό πολιτικό κέρδος μεταμορφώνεται σε συνήγορο της μητρόπολης Πάφου παρόλο που είχε ψηφίσει εναντίον της ανέγερσης ναού στον Δημόσιο Κήπο.

«Ο Δήμος Πάφου και η πόλη δεν αντέχουν μικροπολιτική για χάρη προσωπικών σκοπιμοτήτων και φιλοδοξιών», καταλήγει ο κ. Φαίδωνος.