Με 40 μίνι μπας δια μέσω του κατεχόμενου Λιμνίτη και με δύο μικρά σκάφη δια θαλάσσης, 900 περίπου Τουρκοκυπρίοι και έποικοι μετέβησαν σήμερα στον θύλακα των Κοκκίνων όπου παρέστησαν στα πανηγύρια που οργανώνει κάθε χρόνο τέτοια μέρα το κατοχικό καθεστώς για την επέτειο των βομβαρδισμών της Τηλλυρίας από την τουρκική αεροπορία.

Η από ξηράς διέλευση έγινε ενωρίς το πρωί και αφού τα μικρά λεωφορεία πέρασαν κατά ομάδες στις ελεύθερες περιοχές από τον Λιμνίτη, κατευθυνόμενα προς τα Κόκκινα δια της Μανσούρας. Την αυτοκινητοπομπή συνόδευαν η Κυπριακή Aστυνομία και τα Ηνωμένα Έθνη που εδρεύουν στην ακριτική περιοχή.

Οι 900 περίπου Τουρκοκύπριοι μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονταν φέτος μέλη χορευτικού συγκροτήματος και εκπρόσωποι Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης των κατεχομένων, παρέμειναν στα Κόκκινα μέχρι ενωρίς το απόγευμα, όταν και επέστρεψαν πίσω στις κατεχόμενες περιοχές από το ίδιο δρομολόγιο και χωρίς κανένα απρόοπτο ή άλλο πρόβλημα.

Στην θάλασσα των Κοκκίνων κατέπλευσαν από ενωρίς το πρωί δύο ακταιωροί του κατοχικού καθεστώτος, ενώ ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ερσίν Τατάρ, συνοδευόμενος από τις στρατιωτικές αρχές των τουρκικών κατοχικών δυνάμεων και άλλους «επίσημους» του ψευδοκράτους μετέβη στον θύλακα με ελικόπτερο.