Σε δίωρη στάση εργασίας κατήλθαν σήμερα οι 63 εργαζόμενοι του ιδρύματος «Άγιος Στέφανος» στη Λεμεσό.

Οι εργαζόμενοι θέλησαν να προβούν σε στάση εργασίας για να ενημερώσουν, όπως αναφέρουν, την κατάσταση που επικρατεί τους τελευταίους μήνες στο ίδρυμα.

Μιλώντας στο philenews, η υπεύθυνη στο Κέντρο Ημέρας του Ιδρύματος Άγιος Στέφανος, Άντρεα Χριστοδούλου, ανέφερε ότι σχεδόν κάθε μήνα, τον τελευταίο χρόνο, υπάρχει καθυστέρηση στην καταβολή του μηναιού μισθού, με τη δικαιολογία ότι δεν έχει δοθεί η κρατική χορηγία από τους αρμόδιους φορείς.

Όπως εξηγούν οι εργαζόμενοι, αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργείται το αίσθημα της ανασφάλειας στους υπαλλήλους αφού δεν ξέρουν αν θα καταστούν ικανοί να διεκπεραιώσουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις.

Ένα ακόμη πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, είναι το  γεγονός πως εδώ και δέκα μήνες (από τον Δεκέμβριο του 2022) δεν έχει καταβληθεί το ποσό που απαιτείται για κάθε υπάλληλο στο Ταμείο Προνοίας, ενώ αφαιρείται κανονικά από τον μισθό όλων των υπαλλήλων.

Επιπρόσθετα εξηγούν ότι ενώ το ίδρυμα λειτουργεί με συλλογική σύμβαση, υτή έχει λήξει από τον Δεκέμβριο του 2022 και δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες διαδικασίες για να οριστεί νέα σύμβαση.

Οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι μέλημά τους είναι πρωτίστως να ακουστούν τα προβλήματα που έχουν και κατ’ επέκταση να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να αντιμετωπιστούν όσο το δυνατόν ταχύτερα.

Το ίδρυμα φροντίζει και εξυπηρετεί περίπου 65 τρόφιμος.