Απροστάτευτοι θα παραμείνουν οι χειμερινοί κολυμβητές στις τρεις χαρακτηρισμένες παραλίες της Λάρνακας, αφού, όπως καταγγέλλουν ναυαγοσώστες δεν μπορούν να στελεχωθούν όπως προβλέπει το Εθνικό Σχέδιο ΣΑΛΑΜΙΣ.

Γι’ αυτόν τον λόγο το Κλαδικό Συμβούλιο Ναυαγοσωστών της Παγκύπριας Συντεχνίας Ισότητα, εξήγγειλε δίωρη στάση εργασίας, τη Δευτέρα, 9 Οκτωβρίου 2023 από τις 10:00 έως τις 12:00.

Σύμφωνα με τη συντεχνία, η Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας αποφάσισε όπως μην προχωρήσει στην επαρκή κάλυψη των παραλιών, παρόλες τις υποδείξεις και συστάσεις που έγιναν από τον υπουργό Εσωτερικών, τις συντεχνίες αλλά και από οργανωμένα σύνολα της πόλης και επαρχίας Λάρνακας.

Όπως ανακοινώθηκε, για την ασφάλεια των λουόμενων, θα στελεχωθούν με προσωπικό ασφαλείας τα ναυαγοσωστικά σημεία. Σημειώνεται πως κατά τη χειμερινή περίοδο στη Λάρνακα λειτουργούν τρεις παραλίες στο Μακένζι, τις Φοινικούδες και την Ορόκλινη, οι οποίες, σύμφωνα με το Εθνικό Σχέδιο ΣΑΛΑΜΙΣ πρέπει να στελεχώνονται με δύο ναυαγοσώστες η κάθε μία, επτά ημέρες την εβδομάδα.

Σύμφωνα με τους ναυαγωσώστες, τα τρία πόστα στη Λάρνακα θα κληθούν να στελεχώσουν μόλις 3 άτομα, αφού το υπόλοιπο προσωπικό είναι διασώστες στο αεροδρόμιο Λάρνακας.