Στις 5 Δεκεμβρίου το απόγευμα, παραμονή της μεγάλης γιορτής του Άγιου Νικόλαου, η εκκλησιαστική επιτροπή του ναού του αγίου, που έχει ανεγερθεί στην παραλία της Γεροσκήπου, σε συνεργασία με τον Δήμο Γεροσκήπου, οργανώνουν θρησκευτικό εορτασμό για τα 10 χρόνια από την ανέγερση και λειτουργία του ναού.

Στις 4.30μμ της συγκεκριμένης μέρας θα τελεστεί εσπερινός στο δημοφιλές πλέον εκκλησάκι στην παραλία της Γεροσκήπου, χωροστατούντος του Μητροπολίτη Πάφου, Τυχικού. Μετά την λειτουργία θα ακολουθήσει δεξίωση στον προαύλιο χώρο για να εορτασθούν τα 10 χρόνια έντονης παρουσίας του ναού του Αγίου Νικολάου στις ζωές όλων όσοι εργάστηκαν για την υλοποίηση του μεγάλου στόχου και για των χιλιάδων πιστών που τα χρόνια αυτά έχουν καταστήσει τον παραλιακό ναό ως ένα από τους πλέον επισκέψιμους σε όλη την Κύπρο.

Την επομένη, ανήμερα της γιορτής του αγίου, θα τελεστεί στο εκκλησάκι η Θεία Λειτουργία, από τις 6.30 μέχρι τις 8.30 το πρωί.

Παράλληλα με τον εορτασμό για τα 10χρονα της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου στην παραλία της Γεροσκήπου, θα τιμηθεί και η μνήμη του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσόστομου Β’, που στις 7 Νοεμβρίου συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την κοίμηση του, αφού ήταν αυτός που δώρισε την γη για την ανέγερση του ναού και συμπαραστάθηκε σε κάθε στάδιο του έργου για την αποπεράτωση του.

Μιλώντας στον «Φ» η εμπνεύστρια της δημιουργίας του ναού, γνωστή δικηγόρος της Πάφου Πόπη Αθηνοδώρου-Μάντη, τόνισε ότι στην μικρή αυτή εκκλησία γίνονται σήμερα τα περισσότερα μυστήρια από όλους του ναούς της Πάφου, ίσως και της Κύπρου.

Από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ τα κεριά δεν σταματούν να είναι ανάμενα, είπε χαρακτηριστικά, και είναι εκπληκτικό τόνισε πόσοι νέοι άνθρωποι προσεύχονται αργά το βράδυ όταν η ίδια με τον σύζυγο της, Κώστα Μάντη, μεταβαίνουν εκεί για να κλείσουν την εκκλησία.

Δέκα ολόκληρα χρόνια την ανοίγουμε το πρωί γύρω στις 7.00 και την κλείνουμε αργά το βράδυ. Αν πάμε ακόμη και τα μεσάνυχτα, πάντοτε κάποιο κερί ανάβει, κατέληξε.