Μετά από έξι χρόνια στασιμότητας, κυρίως λόγω λανθασμένων εκτιμήσεων στον σχεδιασμό, φαίνεται πως μπαίνει σε πορεία υλοποίησης ο παραλιακός πεζόδρομος Περβολιών, που είναι έργο κομβικής σημασίας για την τουριστική περιοχή.

Όπως ανέφερε στον «Φ» ο κοινοτάρχης Περβολιών, Κώστας Τίγγης, ο διαγωνισμός για τη Β’ φάση του πεζόδρομου θα προκηρυχθεί το δεύτερο εξάμηνο αυτού του έτους, ενώ εντός Μαΐου θα γίνει και η δημόσια παρουσίαση του έργου, το κόστος του οποίου θα αγγίξει τα €2 εκατ.

Πρόκειται για ένα έργο που πέρασε από χίλια μύρια κύματα τα τελευταία χρόνια. Η Α’ φάση του πεζόδρομου παραδόθηκε το 2017 και εντός του επόμενου χρόνου ολοκληρώθηκε ο σχεδιασμός και της Β’ φάσης. Ωστόσο στη συνέχεια ζητήθηκε αναθεώρηση του σχεδιασμού, αφού διαπιστώθηκε πως ο παραλιακός πεζόδρομος θα έπρεπε να μετακινηθεί σε πιο ασφαλή σημεία, ώστε να μην εμπίπτει εντός της ζώνης εκτόνωσης του κύματος.

Το γεγονός πως το έργο μπήκε σε τροχιά υλοποίησης φαίνεται και από πρόσφατη απάντηση του υπουργού Εσωτερικών στον βουλευτή Λάρνακας, Ανδρέα Πασιουρτίδη, ο οποίος ζήτησε ενημέρωση για το θέμα. Σύμφωνα με τον κ. Ιωάννου το τελευταίο διάστημα έχει γίνει σοβαρή προσπάθεια επανασχεδιασμού του πεζόδρομου, στη βάση των εισηγήσεων του Τμήματος Περιβάλλοντος και του Κλάδου Θαλασσίων Μελετών του Τμήματος Δημοσίων Έργων, ώστε να επιλυθούν προβλήματα διάβρωσης και να χωροθετηθεί σε ασφαλή θέση.

Στην παρούσα φάση, το Τμήμα Πολεοδομίας προχωρεί στην ολοκλήρωση των κατασκευαστικών/στατικών σχεδίων για το έργο και αφού ολοκληρωθούν θα προωθηθούν οι διαδικασίες ετοιμασίας των εγγράφων προσφορών.