Την πρόθεση της Ελληνικής Τράπεζας να προχωρήσει με αίτημα προς τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές για έγκριση καταβολής μερίσματος για το 2023 ανέφερε μεταξύ άλλων ο μεταβατικός ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής του ομίλου Αντώνης Ρούβας κατά την διάρκεια της διάσκεψης τύπου με αφορμή τα κερδοφόρα εξαμηνιαία οικονομικά αποτελέσματά του ομίλου.

Επίσης αναφερόμενος στο δυναμικό «μπάσιμο» της Eurobank, μετά και την απόκτηση των δύο πακέτων από Pimco και τη Senvest και δεδομένου ότι θα εγκριθούν οι συναλλαγές αυτές από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές, αναμένεται να ανέλθει στο 48,3%, είναι σημαντικός ψήφος εμπιστοσύνης για Ελληνική Τράπεζα.

Σημείωσε ότι θα συνεχιστεί απρόσκοπτα ο επιχειρηματικός σχεδιασμός της τράπεζας, αναφέροντας ότι δεν αναμένει να αλλάξουν τα πράγματα σε αυτό τον τομέα. «Δεν παίρνουν κάτι προβληματικό για να το αλλάξουν. Θα ήταν παράλογο να κάνουν πειράματα», ανέφερε.

Αναφορικά με μελλοντικές κινήσεις της Eurobank για πλήρη έλεγχο της τράπεζας, ο κ. Ρούβας είπε ότι δεσμευόμαστε να ακολουθήσουμε όλες τις νομοθεσίες και τις ενέργειες που προβλέπονται από τα ρυθμιστικά όργανα.

Υπενθυμίζουμε πως νωρίτερα η Ελληνική Τράπεζα ανακοίνωσε κέρδη για την 1η εξαμηνία του 2023 ύψους €160,2 εκατ. κυρίως εξαιτίας των υψηλότερων εσόδων από τις καταθέσεις στην Κεντρική Τράπεζα και τα έσοδα από τόκους χρεογράφων.