Σε απευθείας δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου που θα συνεδριάσει σήμερα στην Πάφο, παραπέμφθηκε ο 74χρονος βρετανός μόνιμος κάτοικος Κύπρου για την δολοφονία της συζύγου του στην Τρεμιθούσα της Πάφου.

Ο καθ’ ομολογία δράστης πήρε εξιτήριο από το ψυχιατρικό ίδρυμα Αθαλάσσας όπου νοσηλευόταν αρχικά  μετά από υπόδειξη κρατικού ψυχιάτρου και ήδη παρουσιάσθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου όπου και αποφασίσθηκε η παραπομπή του στο Κακουργιοδικείο. Από τότε μέχρι και την σημερινή διαδικασία ο ηλικιωμένος άντρας παραμένει υπό κράτηση.

Ο 74χρονος, σε μια υπόθεση που συγκλόνισε το παγκύπριο το βράδυ του Σαββάτου 18 Δεκεμβρίου, ομολόγησε ότι σκότωσε την 75χρονη σύζυγό του στο σπίτι τους, στην Τρεμιθούσα, επικαλούμενος δική της επιθυμία προκειμένου όπως είπε να την λυτρώσει από τα βάσανα που της προκαλούσε η ανίατη ασθένεια της. Στη συνέχεια επιχείρησε να αυτοκτονήσει με τη λήψη πέραν των 100 χαπιών, ωστόσο η έγκαιρη επέμβαση της Αστηςομίας είχε ως αποτέλεσμα να προλάβουν οι γιατροί στο Νοσοκομείο Πάφου το μοιραίο.

Μετά τη σύλληψη του ο 74χρονος ομολόγησε τη διάπραξη του φόνου σε βάρος της 75χρονης συζύγου του αποφράσσοντας με τα χέρια του τη μύτη και το στόμα της. Κατά την αυτοψία στη σκηνή το ίδιο βράδυ, ο ιατροδικαστής Νικόλας Χαραλάμπους διαπίστωσε ότι η 75χρονη έφερε στο πρόσωπο εκχυμώσεις και εκδορές και σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα ο θάνατος της οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια.

Από τη νεκροτομή που διενεργήθηκε στη σορό της 75χρονης δεν εξακριβώθηκαν τα αίτια θανάτου και πλέον αναμένονται τα αποτελέσματα των ιστοπαθολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων.