Νέα μέτωπα άνοιξε η υπόθεση του διορισμού του Πέτρου Αγαθαγγέλου, στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας, αφού μετά την παύση του προέδρου του ΠΙΣ από το Υπουργικό Συμβούλιο, στο στόχαστρο μπήκε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ΟΑΥ και όχι μόνο και αυτό, λόγω της αναφοράς του ΚΕΒΕ στην επιστολή που έστειλε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στην οποία έκανε λόγο για ασυμβίβαστο από τον Θωμά Αντωνίου αλλά και εξαιτίας των δημόσιων τοποθετήσεων που ακολούθησαν και είχαν ως αντικείμενο συζήτησης το πιθανό ασυμβίβαστο και για άλλα μέλη του συμβουλίου του Οργανισμού.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, η Επιτροπή Διερεύνησης Ασυμβιβάστου, «μετά τις πρόσφατες εξελίξεις αναφορικά με το διορισμό του κ. Πέτρου Αγαθαγγέλου, έχει τερματίσει τη διερεύνηση του θέματος επειδή έχει εκλείψει το αντικείμενό της». Η Επιτροπή, ωστόσο, «αποφάσισε να προχωρήσει στη διερεύνηση για ενδεχόμενο ασυμβιβάστου σε σχέση με τον Πρόεδρο και άλλα μέλη του δ.σ. του ΟΑΥ, στη βάση των αρμοδιοτήτων που της παρέχει η σχετική νομοθεσία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Η συγκεκριμένη εξέλιξη προκάλεσε εκ νέου αναστάτωση καθώς κάποιοι υποστηρίζουν ότι πρόκειται για άλλη μια προσπάθεια ξηλώματος του ΓεΣΥ μέσω της αλλαγής της σύνθεσης του δ.σ. του ΟΑΥ. Άλλωστε και βουλευτές, είχαν δηλώσει την περασμένη Άνοιξη ότι είχαν πρόθεση να καταθέσουν σχετική πρόταση νόμου, καθώς δεν τους ικανοποιούσε ο τρόπος με τον οποίο το δ.σ. του ΟΑΥ λειτουργεί βάσει της υφιστάμενης νομοθεσίας.