Μέρος μόνο του πορίσματος θα δοθεί στην οικογένεια του Θανάση Νικολάου, δήλωσε ο Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης, ο οποίος ανακοίνωσε ότι θα προτείνει στην Αστυνομία όπως ο ένας εκ των δύο ποινικών ανακριτών Αντώνης Αλεξόπουλος συνδράμει τις έρευνες των Αρχών για την υπόθεση της ανθρωποκτονίας του 26χρονου εθνοφρουρού. Εκτός ερευνών τίθεται ο Σάββας Μάτσας λόγω της μη τήρησης της εμπιστευτικότητας γύρω από το περιεχόμενο του πορίσματος των ποινικών ανακριτών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δικηγόρος και η οικογένεια του αδικοχαμένου Θανάση προσκλήθηκαν σήμερα στη Νομική Υπηρεσία, προκειμένου να τύχουν ενημέρωσης για τα επόμενα βήματα σε σχέση με την υπόθεση, ωστόσο δεν παρουσιάστηκαν στη συνάντηση.

Υπενθυμίζεται ότι η οικογένεια του Θανάση απαιτεί να της παραδοθεί το πόρισμα, ωστόσο θέση της Νομικής Υπηρεσίας είναι πως το πόρισμα δεν μπορεί να δοθεί αυτούσιο για να προστατευθεί η διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη σε σχέση με ενδεχόμενα ποινικά αδικήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στραγγάλισαν τον Θανάση – Ευθύνες σε πέντε για ελλιπή έρευνα

Σε διάσκεψη Τύπου ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας ενημέρωσε για την απόφασή του να δοθεί στην οικογένεια μέρος της έκθεσης, που ετοίμασαν οι ανεξάρτητοι ανακριτές, ενώ σχετικά με την ουσία της υπόθεσης σημείωσε ότι έχοντας μελετήσει την έκθεση, στη βάση των ευρημάτων των ποινικών ανακριτών, κρίθηκε πως αυτή θα πρέπει να αποσταλεί στην Αστυνομία, ώστε να διεξαχθούν περαιτέρω έρευνες.

Όπως πρόσθεσε ο κ. Σαββίδης θα προταθεί στην Αστυνομία όπως ο ένας εκ των δύο ποινικών ανακριτών, Αντώνης Αλεξόπουλος, συνδράμει τις έρευνες των Αρχών, για την υπόθεση της ανθρωποκτονίας του 26χρονου εθνοφρουρού, ενώ σημείωσε ότι εκτός ερευνών τίθεται ο ποινικός ανακριτής Σάββας Μάτσας, κάνοντας λόγο για «μη τήρησης της εμπιστευτικότητας» γύρω από το περιεχόμενο του πορίσματος. 

Ο Γενικός Εισαγγελέας ανέφερε επίσης ότι η απόφαση της Νομικής Υπηρεσίας για ποινική δίωξη ατόμων «δεν θα ληφθεί τώρα», αλλά μετά από την ολοκλήρωση των ερευνών της Αστυνομίας.

Στο μεταξύ, ο κ. Σαββίδης είπε πως στην οικογένεια θα δοθούν αυτούσια και τα 33 παραρτήματα που συνοδεύουν την έκθεση, ενώ δεν θα δοθούν οι 15 από τις 16 καταθέσεις και η περίληψη. Δέον να τονιστεί ότι τα αποσπάσματα που θα δοθούν δεν θα περιλαμβάνουν ονόματα για λόγους διαφύλαξης των ερευνών, αλλά και για διαφύλαξη του τεκμηρίου της αθωότητας. 

Διαβεβαίωσε, επίσης, πως θα ζητήσει από τον Αρχηγό της Αστυνομίας να τεθούν οι έρευνες σε προτεραιότητα, λόγω του χρόνου που έχει παρέλθει.