Παραμένει ιδιάζουσα η περίπτωση του κρατούμενου και βασικού ύποπτου για τον φόνο του 41χρονου Tansu Cidan στις Κεντρικές Φυλακές (27/10). Ο 29χρονος κουρδικής καταγωγής Βεϊσί Μπαντούρ έθεσε εκ νέου τις αστυνομικές Αρχές σε κινητοποίηση προχθές αργά το απόγευμα. Αυτή τη φορά ο λόγος φερόταν να είναι τα δημοσιεύματα σε σχέση με τις έρευνες που έγιναν στο κελί του από την Αστυνομία το περασμένο Σάββατο. Ο Μπαντούρ, αφού πρώτα δέχθηκε επίσκεψη από τη σύντροφό του, άρχισε να φωνάζει και να προκαλεί αναστάτωση στον χώρο επίσκεψης των αστυνομικών κρατητηρίων. Φερόταν να διαμαρτύρεται για τον τρόπο που τον παρουσιάζουν τα ΜΜΕ.

Όπως πληροφορείται ο «Φ», έσπρωξε μέλη της Αστυνομίας που υπηρετούν στα αστυνομικά κρατητήρια Λακατάμιας, ενώ αμέσως ειδοποιήθηκαν αστυνομικοί που βρίσκονταν σε περιπολία να σπεύσουν στο σημείο. Εν τέλει, δύο αστυνομικοί που υπηρετούν εκεί τον περιόρισαν μέχρι να ηρεμήσει και τον οδήγησαν πίσω στον χώρο κράτησής του. Στην έρευνα που έγινε στο κελί του Μπαντούρ εντοπίστηκε κάτω από το στρώμα χρηματικό ποσό περί τα 1.000 ευρώ, ενώ ήδη τα μέλη της Αστυνομίας των κρατητηρίων είχαν φυλάξει ένα ποσό που βρισκόταν στην κατοχή του.

Περιπολικό της ΜΜΑΔ βρίσκεται προληπτικά έξω από τις εγκαταστάσεις των κρατητηρίων επί 24ώρου βάσεως. Η απόφαση αυτή λήφθηκε λόγω των συχνών ξεσπασμάτων του κρατούμενου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Να σημειωθεί πως μετά από οδηγίες της ηγεσίας της Αστυνομίας διεξάγονται δυο έρευνες σε σχέση με περιστατικά που αφορούν τον 29χρονο και τα οποία σημειώθηκαν στα κρατητήρια. Η μια αφορά τη φωτιά που έθεσε σε ρουχισμό εντός του κελιού του και η άλλη τα χρήματα που βρέθηκαν κρυμμένα στον χώρο κράτησής του. Στην πρώτη περίπτωση επιχειρείται να διαπιστωθεί πώς προμηθεύτηκε τον αναπτήρα ή τα σπίρτα με τα οποία έθεσε φωτιά, και στη δεύτερη να πέσει φως στις ακριβείς συνθήκες υπό τις οποίες βρέθηκαν στην κατοχή του τα χρήματα που ήταν κρυμμένα στο στρώμα του.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: 

Σήμερα το ΤΑΕ Λευκωσίας αναμένεται πως θα καταχωρήσει υπόθεση φόνου εκ προμελέτης σε βάρος του Μπαντούρ. Πέρα από τον τελευταίο, ύποπτα για το έγκλημα είναι ακόμη 11 πρόσωπα. Υπό κράτηση τελούν και τρεις δεσμοφύλακες, οι οποίοι είχαν συλληφθεί ως ύποπτοι για αδικήματα ανθρωποκτονίας, συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος και παραμέλησης υπηρεσιακού καθήκοντος. Σήμερα εκπνέει το διάταγμα προσωποκράτησής τους.