Περίεργη χαρακτήρισε μιλώντας στον ACTIVE, την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας ο Πρόεδρος των Οικολόγων Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, για να μη διευρυνθεί το θέμα της σεξουαλικής εκπαίδευσης των παιδιών στα σχολεία.

«Το θέμα συζητείται πολλά χρόνια στην επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στην παρουσία και εκπροσώπων του υπουργείου της Παιδείας. Όχι μόνο συμφωνούσε το ΥΠΠ αλλά βοήθησε να φθάσει το κείμενο της πρότασης νόμου σε μια εξαιρετική μορφή που να εξασφαλίζει τη σύμφωνο γνώμη όλων όσοι ήταν εκεί και πολιτικών κομμάτων και παρευρισκομένων. Το κείμενο έφθασε στην Ολομέλεια ομόφωνα», ανέφερε ο κύριος Θεοπέμπτου, λέγοντας ότι δεν μπορεί να αναβληθεί.

Είναι εξ’ αναβολής ήδη το θέμα είπε ο κύριος Θεοπέμπτου συμπληρώνοντας ότι, είχε ζητήσει το ΔΗΚΟ αναβολή και δόθηκε 15 μέρες, γι αυτό και εξήγησε η πρόταση νόμου θα πάει για ψήφιση στη Ολομέλεια.

Ήδη έγινε προετοιμασία του υλικού και είχαμε χρονοδιάγραμμα μέχρι το Σεπτέμβριο να αρχίσει η διαπαιδαγώγηση των παιδιών. Αν η κυβέρνηση προειδοποίησε, αναπέμψει τη νομοθεσία, θα φέρει τη Βουλή σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, διότι θα πρέπει να συνέλθουμε ξανά έκτακτα και εν μέσω προεκλογικής εκστρατείας να εξετάσουμε την αναπομπή.

Activeradio