Εσωτερική έρευνα πραγματοποιεί το Τμήμα Μετεωρολογίας, αναζητώντας τυχόν αστοχίες εξαιτίας των οποίων δεν εκδόθηκε προειδοποίηση για τα ακραία φαινόμενα του περασμένου Σαββάτου στην επαρχία Αμμόχωστου. Όπως υπογράμμισε στον «Φ» ο διευθυντής του Τμήματος, Κλεάνθης Νικολαΐδης, ελέγχουν τους λόγους για τους οποίους δεν εκδόθηκε προειδοποίηση, εφόσον πράγματι υπήρχαν τα διαθέσιμα στοιχεία που να το δικαιολογούν.

Στην εν λόγω έρευνα εξετάζονται «τα στάδια που ακολουθήθηκαν για την έκδοση της πρόγνωσης καιρού, για να φανεί αν εμπεριέχουν κάποιο λάθος. Το ενδεχόμενο αν δικαιολογούνταν η έκδοση προειδοποίησης, η οποία όμως δεν εκδόθηκε. Το ενδεχόμενο της έλλειψης δεδομένων ή λανθασμένης διαδικασίας. Ψάχνουμε αν υπήρχε αστοχία».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Καταστροφές αλλά ευεργετική η ροή νερού στα φράγματα

Μέχρι την Πέμπτη θα έχουν το πόρισμα της εσωτερικής διαδικασίας, είπε ο κ. Νικολαΐδης και διευκρίνισε ότι σκοπός της είναι η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στην πρόγνωση του καιρού. Πάντως, σημείωσε, όταν μιλάμε για «φαινόμενο πολύ μικρής κλίμακας είναι εξαιρετικά δύσκολη η πρόβλεψη για τον χώρο, τον τόπο και τον χρόνο που θα εκδηλωθεί».  

Πάντως, από σήμερα προβλέπεται βελτίωση του καιρού και εξασθένηση των φαινομένων. «Πρόκειται για διαδοχικές διαταραχές πάνω στο ίδιο συνοπτικό σύστημα που μας επηρέαζε». Ειδικότερα, η μέρα θα είναι μερικώς συννεφιασμένη με ενδεχόμενο να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές, ενώ στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Η θερμοκρασία θα ανέλθει έως και δύο βαθμούς πάνω από τα κανονικά. Αύριο, την Πέμπτη και την Παρασκευή ο καιρός θα είναι τοπικά μερικώς συννεφιασμένος. Χωρίς ιδιαίτερες βροχές. Οι συνθήκες αναμένονται ανάλογες και κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.