Αναβλήθηκε λόγω κακών καιρικών συνθηκών η ιστορική επανδρωμένη πτήση της SpaceX του Έλον Μασκ στο Διάστημα.

Η NASA και η SpaceX, θα πραγματοποιούσαν προγραμματισμένη εκτόξευση επανδρωμένη αποστολή από το Διαστημικό Κέντρο Kennedy της Φλόριντα, με προορισμό το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Η επόμενη ευκαιρία για την εκτόξευση θα είναι το Σάββατο, 30 Μαΐου.

Πρόκειται για την πρώτη επανδρωμένη πτήση για το διάστημα από τις ΗΠΑ εδώ και 9 χρόνια. Μάλιστα, για μια ακόμα φορά η NASA γράφει ιστορία, καθώς είναι η πρώτη φορά που συνεργάζεται με ιδιωτικές εταιρείες και συγκεκριμένα με την SpaceX του Έλον Μάσκ και την Boeing.
 
Πρόκειται για την εκτόξευση της αποστολής Demo-2 της NASA και είναι η πρώτη εκτόξευση αστροναυτών με αμερικανικό πύραυλο από αμερικανικό έδαφος από το 2011, η οποία, σύμφωνα με τη NASA και τη SpaceX, αναμένεται να σηματοδοτήσει την έναρξη μιας νέας εποχής στις επανδρωμένες πτήσεις.
 
 
Δύο αστροναύτες θα κατευθυνθούν προς το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) μέσα σε διαστημόπλοιο της εταιρείας SpaceX του γνωστού επιχειρηματία Έλον Μασκ.
 
Οι Μπομπ Μπένκεν και Νταγκ Χάρλεϊ, θα ταξιδέψουν με διαστημόπλοιο Crew Dragon της SpaceX, που θα εκτοξευτεί με πύραυλο Falcon 9 της ίδιας εταιρείας. Η αποστολή έχει λάβει το προσωνύμιο «Launch America» και θα αποτελέσει την τελική δοκιμή πτήσης της SpaceX για το Crew Dragon.  
 
Θα χρησιμοποιούν επίσης διαστημικές στολές της SpaceX. Όταν τεθούν σε τροχιά, το πλήρωμα και ο έλεγχος αποστολής της SpaceX θα ελέγξουν εάν το διαστημόπλοιο λειτουργεί όπως πρέπει, δοκιμάζοντας το σύστημα ελέγχου περιβάλλοντος, το σύστημα οθονών και ελέγχου, τους κινητήρες. Μέσα σε διάστημα περίπου 24 ωρών το Crew Dragon θα είναι σε θέση να συναντήσει τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και να προσδεθεί σε αυτόν – μια διαδικασία την οποία είναι σχεδιασμένο να πραγματοποιεί αυτόνομα, ωστόσο στη συγκεκριμένη περίπτωση θα επιβλέπεται τόσο από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό όσο και από το ίδιο το πλήρωμα του σκάφους.  
 
 
Πηγή: philenews / lifo.gr