Νέα κίτρινη προειδοποίηση εξέδωσε την Παρασκευή τα ξημερώματα το Τμήμα Μετεωρολογίας και αφορά βροχές κατά διαστήματα και μεμονωμένες καταιγίδες οι οποίες επηρεάζουν την περιοχή. Η κίτρινη προειδοποίηση ισχύει μέχρι τις 6 το απόγευμα. Η συνολική βροχόπτωση δυνατό να ξεπεράσει τοπικά, κυρίως στα δυτικά, νοτιοδυτικά και βόρεια, τα 50 χιλιοστόμετρα σε χρονική διάρκεια 6 ωρών. Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους κατα την ώρα έκδοσης του δελτίου ήταν 54 εκατοστά. Ακολουθεί ενημέρωση για το οδικό δίκτυο και η νέα πρόβλεψη της Μ.Υ μέχρι και την Τρίτη:
 
Οδικό δίκτυο
 
Όσον αφορά την κατάσταση του οδικού δικτύου, η Αστυνομία ενημερώνει ότι οι δρόμοι Καρβουνά – Τροόδους, Πλατρών – Τροόδους και Προδρόμου – Τροόδους είναι ανοικτοί ΜΟΝΟ για οχήματα με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες.
 
Επίσης, ο δρόμος Κακοπετριάς – Καρβουνά, είναι ανοικτός για όλα τα οχήματα, αλλά ολισθηρός, ενώ στην περιοχή παρατηρείται και πυκνή ομίχλη.
 
Επισημαίνεται, ότι η κατάσταση στο οδικό δίκτυο στα ορεινά είναι μεταβαλλόμενη λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν.
 
Καλούνται οι οδηγοί πριν από κάθε μετακίνησή τους, να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου, μέσω των ανακοινώσεων της Αστυνομίας.
 
Δείτε μαγευτικές φωτογραφίες από την περιοχή Τροόδους που ανήρτησε ο γνωστός φωτογράφος Ρώμος Κοτσώνης:
 
Η πρόγνωση του καιρού

Το χαµηλό βαροµετρικό που εξακολουθεί να επηρεάζει την περιοχή κινείται ανατολικά και εξασθενεί.

Σήµερα Παρασκευή το απόγευµα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος µε τοπικές βροχές, τοπικές καταιγίδες και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά. 

Απόψε ο καιρός θα είναι τοπικά συννεφιασµένος µε τοπικές βροχές, πιθανότητα εκδήλωσης µεµονωµένης καταιγίδας στα παράλια και χιονόπτωση στα ψηλότερα ορεινά. 

Αύριο Σάββατο το πρωί ο καιρός θα είναι τοπικά συννεφιασµένος µε χαµηλή νέφωση και οµίχλη στο εσωτερικό και τα ορεινά ενώ δεν αποκλείονται τοπικές βροχές ή χιονόπτωση στα ψηλότερα ορεινά. Το απόγευµα πιθανό να σηµειωθεί µεµονωµένη καταιγίδα. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 15 βαθµούς στο εσωτερικό, στους 17 στα παράλια και στο µηδέν στα ορεινά όπου ο παγετός θα επιµένει.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι τοπικά συννεφιασµένος µε χαµηλή νέφωση και οµίχλη στα ορεινά η οποία προοδευτικά θα διαλυθεί. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή άνοδο για να βρεθεί κοντά στα κανονικά κλιµατικά επίπεδα για την εποχή.

Τη ∆ευτέρα βαροµετρικό χαµηλό που δηµιουργείται στο Αιγαίο κινείται νοτιοανατολικά και ισχυροποιείται. Από τις πρώτες πρωινές ώρες ο καιρός θα είναι συννεφιασµένος µε βροχές, καταιγίδες και χιονόπτωση στα ορεινά. Οι άνεµοι θα ενισχυθούν ως πολύ ισχυροί µέχρι σφοδροί. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει πτώση.

Την Τρίτη τα φαινόµενα εξασθενούν αλλά ο άστατος καιρός παραµένει µε τοπικές βροχές, µεµονωµένες καταιγίδες και χιονόπτωση στα ορεινά. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή περαιτέρω πτώση για να κυµανθεί σε επίπεδα πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή.

Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους κατα την ώρα έκδοσης του δελτίου ήταν 54 εκατοστά.

 

Δείτε live εικόνα από την εξέλιξη του καιρού

 

 
Πηγή: philenews