Παιδί σκοτώθηκε από ισραηλινά πυρά στην πόλη Καλκίλγια της Δυτικής Οχθης, ανέφερε το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες στη λακωνική ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε.

Συγκρούσεις

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το παιδί είναι 14 ετών ενώ αναρτήσεις στο Twitter, όπου παρατίθεται η φωτογραφία του (επάνω και κάτω), αναφέρουν ότι πρόκειται για τον Fares Abu Samra.

Παλαιστινιακά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως ξέσπασαν συγκρούσεις όταν ισραηλινές δυνάμεις επέδραμαν σε συνοικία στην Καλκίλγια.

Η βία στη Δυτική Οχθη έχει κλιμακωθεί τους τελευταίους 15 μήνες, με αλλεπάλληλες επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού, εφόδους εποίκων σε παλαιστινιακά χωριά, αντιισραηλινές επιθέσεις.

Στο βίντεο που ακολουθεί, ισραηλινό στρατιωτικό όχημα εμποδίζει ασθενοφόρα να μεταβούν σε περιοχή όπου οι ίδιες οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν προκαλέσει θύματα.

Εκατοντάδες νεκροί

Πάνω από 200 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από την αρχή της χρονιάς στο πλαίσιο της ισραηλινοπαλαιστινιακής σύγκρουσης, όπως και 27 Ισραηλινοί, μια Ουκρανή κι ένας Ιταλός.

Στη Δυτική Οχθη, έδαφος που κατέλαβε το Ισραήλ το 1967, ζουν περίπου τρία εκατομμύρια Παλαιστίνιοι και, ανάμεσά τους, 490.000 ισραηλινοί έποικοι σε οικισμούς που θεωρούνται από τον ΟΗΕ παράνομοι δυνάμει του διεθνούς δικαίου.

philenews / in.gr