Πήρε την ισχυρή εντολή που ζήτησε από τον ελληνικό λαό ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η Νέα Δημοκρατία κατέγραψε χθες μια άνετη εκλογική νίκη που της επιτρέπει το σχηματισμό μιας ισχυρής αυτοδύναμης κυβέρνησης για την επόμενη τετραετία.

Το αποτέλεσμα των χθεσινών εκλογών στην Ελλάδα αποτέλεσε ένα ακόμα πλήγμα για τον ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συρρίκνωσε ακόμα περισσότερο τα ποσοστά του, που νιώθει πλέον την ανάσα του ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη το οποίο εδραιώνει την επάνοδο του στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.

Αξιοσημείωτο φυσικά της χθεσινές μέρας, η επάνοδος της ακροδεξίας στην Ελληνική Βουλή με το κόμμα των «Σπαρτιατών», το οποίο έχει τη στήριξη του καταδικασθέντα πρώην Χρυσαυγίτη Ηλία Κασιδιάρη. Το αποτέλεσμα των χθεσινών εκλογών ανέδειξε μία οκτακομματική Βουλή στην οποία θα μετέχουν η Νέα Δημοκρατία, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ, οι Σπαρτιάτες, η Ελληνική Λύση, η Νίκη και η Πλεύση Ελευθερίας.

Σημείο αναφοράς των χθεσινών αναλύσεων είναι και το γεγονός ότι ουσιαστικά σε κάθε περίπτωση, η ελληνική αντιπολίτευση είναι αποδυναμωμένη. Αυτό μπορεί να επιτρέπει στην Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κινείται με περισσότερη άνεση, την ίδια ώρα όμως, συζητείται το κατά πόσο η απουσία ισχυρής αντιπολίτευσης, είναι μη υγιές στοιχείο για τη Δημοκρατία.

 «Οι πολίτες έδωσαν ένα μήνυμα συνέχειας στη διαδρομή που χαράξαμε πριν από τέσσερα χρόνια. Αλλά μας έδωσαν και ισχυρή εντολή να προχωρήσουμε πιο γρήγορα στον δρόμο των μεγάλων αναγκών που έχει η πατρίδα μας», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στις πρώτες δηλώσεις του χθες το βράδυ.

«Με ηχηρό και ώριμο τρόπο οι πολίτες έκλεισαν οριστικά έναν τραυματικό κύκλο ψέματος και τοξικότητας που κράτησαν πίσω τη χώρα και δίχασαν την κοινωνία», είπε ο κ. Μητσοτάκης, αναφερόμενος έμμεσα αν και όχι ρητά στην αντιπολίτευση.

Ευχαριστώντας τις Ελληνίδες και τους Έλληνες για την εμπιστοσύνη τους ανέφερε ότι «αυτή η απλόχερη στήριξη αυξάνει την ευθύνη να ανταποκριθούμε στις ελπίδες τους».

«Ποτέ δεν υπόσχομαι θαύματα, σας βεβαιώνω όμως ότι θα παραμείνω πιστός στο εθνικό μου καθήκον, με σχέδιο, αφοσίωση και κυρίως με σκληρή δουλειά, χωρίς να ανεχθώ καμία έπαρση και κυρίως καμία αλαζονική συμπεριφορά», επισήμανε ο ίδιος.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η Νέα Δημοκρατία θέτει υψηλούς στόχους για αυτή τη δεύτερη θητεία, η οποία, όπως υποστήριξε, μπορεί να μεταμορφώσει την Ελλάδα, φέροντάς την στην πρώτη γραμμή της Ευρώπης.

Όπως σημείωσε, η ασφαλής πλειοψηφία που εξασφαλίζει το εκλογικό αποτέλεσμα δίνει τη δυνατότητα στη νέα κυβέρνηση για μεταρρυθμίσεις που θα προχωρήσουν με ταχύτητα.

«Έχουμε και το σχέδιο και την εμπειρία», είπε ο κ. Μητσοτάκης, δηλώνοντας ότι θα τιμήσει στο ακέραιο την εντολή του ελληνικού λαού.

> > Στροφή της κοινωνίας προς τα Δεξιά

Πέραν από την είσοδο των «Σπαρτιατών» στην ελληνική Βουλή, αυτό το οποίο εξάγεται ως συμπέρασμα από τις χθεσινές εκλογές, είναι η δεξιόστροφη συντηρητική τάση της ελληνικής κοινωνίας. Η οποία είχε εκδηλωθεί σε πρώτη φάση στις εκλογές της 21ης Μαΐου και εδραιώθηκε με το χθεσινό αποτέλεσμα. Η κάλπη χθες δεν έδωσε μόνο την καθαρή στη Νέα Δημοκρατία και δεν έστειλε ένα ακόμα μήνυμα προς τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στέλνει στην Βουλή ένα ακροδεξιό κόμμα και ταυτόχρονα άλλα δύο συντηρητικά δεξιά κόμματα, όπως είναι η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου και η Νίκη. Δύο πολιτικοί σχηματισμοί με παρόμοια χαρακτηριστικά και πανομοιότυπο λόγο,  τα οποία βρήκαν πρόσφορο έδαφος στη συντηρητικοποίηση της ελληνικής κοινωνίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απρόοπτο όταν πήγε να ψηφίσει ο Δημήτρης Κουτσούμπας – Δεν του έδωσαν ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ!