Μετά από τέσσερα τελευταία χρόνια, που η πρόσβαση στην Πέτρα του Ρωμιού ήταν κλειστή από την συνηθισμένη όδευση λόγω κατολισθήσεων, σήμερα το τμήμα του δρόμου δόθηκε ξανά στην κυκλοφορία, με τελετή παράδοσης στην παρουσία του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων. Ο Γιάννης Καρούσος ανακοίνωσε παράλληλα ότι εντός των επόμενων μηνών θα αρχίσει και η δεύτερη φάση βελτίωσης του συγκεκριμένου οδικού δικτύου.

Το συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου προς την Πέτρα του Ρωμιού, από την περιοχή Πισσουρίου μέχρι την περιοχή Χα-Ποτάμι, παρέμεινε εκτός κυκλοφορίας για τέσσερα τελευταία χρόνια λόγω των σημαντικών δυσκολιών που υπήρχαν, τόνισε ο αρμόδιος υπουργός. Γι’ αυτό, επεσήμανε, παρουσιάτηκε και η πολύ μεγάλη αύξηση του κόστους, αφού από τις αρχικές 700 χιλιάδες που είχαν υπολογισθεί, το έργο στοίχισε τελικά 1,4 εκατομμύρια.  

Η δεύτερη φάση των εργασιών αποκατάστασης, είπε ο κ. Καρούσος, θα γίνει βάσει των εγγράφων για τις προσφορές που ετοιμάζει ήδη το Τμήμα Δημοσίων Έργων και το προυπολογιζόμενο κόστος δαπάνης ανέρχεται στα 4 εκατομμύρια ευρώ.

Οι εργασίες που ολοκληρώθηκαν στην πρώτη φάση αφορούσαν στην σταθεροποίηση του συγκεκριμένου τμήματος του δρόμου Πάφου–Λεμεσού με την δημιουργία έργων σταθεροποίησης, νέας οδοποιίας και με εργασίες εξυγίανσης του υπεδάφους. 

Ο Γιάννης Καρούσος τόνισε, τέλος, ότι με τα βελτιωτικά έργα που έγιναν στην περιοχή έχουν δημιουργηθεί και σημεία θέασης του μνημείου της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς για τους επισκέπτες.