Έχοντας ως γνώμονα την βέλτιστη διαχείριση των υδάτινων πόρων και την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στους δημότες, το Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας Λευκωσίας (ΣΥΛ) υλοποιεί σειρά δράσεων σε ότι αφορά την ψηφιακή μετάβαση του Οργανισμού καθώς και πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην προστασία του περιβάλλοντος και του ανθρώπου.

Μια εκ των εκσυγχρονιστικών δράσεων, με στόχο την άμεση αμφίδρομη επικοινωνία με τους καταναλωτές, είναι η δημιουργία εφαρμογής για κινητά η οποία είναι διαθέσιμη για έξυπνα κινητά android όσο και για iPhone.

Έχει δοθεί σημασία στην απλότητα και ευκολία χρήσης του, για να μπορεί να την διαχειριστεί ο κάθε καταναλωτής τόσο για την εγγραφή του όσο και την πλοήγηση του στα δεδομένα του.

Την εφαρμογή μπορεί να την εγκαταστήσει ο κάθε καταναλωτής από το Google Play ή από το App Store χωρίς χρέωση. Για την λειτουργία της εφαρμογής θα πρέπει ο καταναλωτής να έχει επικαιροποιήσει ήδη τα στοιχεία του (email και κινητό) και να χρησιμοποιήσει το αριθμό που εμφανίζεται στον λογαριασμό ενός από τα υποστατικά του για να κάνει την εγγραφή του. Το σύστημα θα του αποστείλει μήνυμα με τους κωδικούς πρόσβασης.

Εντός των επόμενων 2 μηνών θα υπάρξει αναβαθμισμένη έκδοση με περισσότερες υπηρεσίες.

Οι πληροφορίες που διαχειρίζεται είναι:

  • Πληροφορίες για όλα τα υποστατικά που είναι εγγεγραμμένα στην ταυτότητα του καταναλωτή.
  • Πληροφορίες καταναλώσεων τόσο σε γραφική όσο και σε περιγραφική μορφή για τις καταναλώσεις και τις χρεώσεις των τελευταίων επτά λογαριασμών.
  • Πληροφορίες απλήρωτων λογαριασμών.
  • Δυνατότητα πληρωμής απλήρωτων λογαριασμών.
  • Πληροφορίες για όλα τα SMS που έχουν κοινοποιηθεί στον χρήστη και έχουν σχέση με τα υποστατικά του (έκδοση λογαριασμών, ειδοποιήσεις υπερκαταναλώσεων).
  • Πληροφορίες και βοήθεια για γρήγορη επικοινωνία με το ΣΥΛ μέσω email / τηλεφώνου.

 

 

Στα πλάνα του ΣΥΛ είναι η συνεχής αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχονται μέσω της εφαρμογής, με στόχο ο καταναλωτής να μπορεί να διαχειρίζεται τους λογαριασμούς του χωρίς να χρειάζεται η φυσική παρουσία του στο ΣΥΛ. Όλες οι σχετικές διαδικασίες /αιτήσεις θα συγκεντρωθούν στην εφαρμογή δίδοντας έτσι την δυνατότητα του καταναλωτή μέσω του κινητού του και στον χρόνο που θέλει, με άμεσο τρόπο να διαχειρίζεται τον λογαριασμό του και να επικοινωνεί με το ΣΥΛ απλά και εύκολα.

Με την προβλεπόμενη στο άμεσο μέλλον, εφαρμογή AMR (Automatic Meter Reading– Αυτόματη καταγραφή μετρήσεων) η εφαρμογή για κινητά θα αναβαθμισθεί ούτως ώστε να γίνεται άμεση και σε πραγματικό χρόνο ενημέρωση του καταναλωτή π.χ. όταν έχει διαρροή νερού, υπερκαταναλώσεις, αποκοπές νερού, αποκατάστασης υδροδότησης, ποιότητας νερού κ.α.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

www.wbn.org.cy