Το μοναδικό πολιτικά εκτεθειμένο πρόσωπο (ΠΕΠ), το οποίο διευθέτησε μέσω εξωδικαστικών συμβιβασμών υποθέσεις αξιογράφων, λαμβάνοντας αποζημιώσεις, είναι η θυγατέρα του προέδρου του Ανώτατου Δικαστηρίου Μύρωνα Νικολάτου, ενώ δεν υπάρχει καμία αναφορά για την αδερφή του. Αυτό προκύπτει από επιστολή που απέστειλε ο Διευθυντής Διεύθυνσης Εταιρικών Υποθέσεων της Τράπεζας Κύπρου, Μιχάλης Περσιάνης, στον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών Ζαχαρία Ζαχαρίου.
 
Συγκεκριμένα, με αποζημιώσεις χιλιάδες ευρώ αποζημιώθηκε από την Τράπεζα Κύπρου, κατόπιν εξωδικαστικού συμβιβασμού, η θυγατέρα του προέδρου του Ανωτάτου. Η Τράπεζα Κύπρου παραθέτει και κατάλογο με δέκα υποθέσεις εξώδικων διευθετήσεων αξιογράφων στον οποίο, όπως επισημαίνει, «φαίνεται ευδιάκριτα ότι μόνο μια υπόθεση αγορά ΠΕΠ». Αξίζει να σημειωθεί πως η Τράπεζα στην επιστολή της αναφέρεται μόνο στο εξωδικαστικό συμβιβασμό που αφορά τη θυγατέρα του κ. Νικολάου, ενώ δεν γίνεται καμία αναφορά για την αδερφή του. Για την περίπτωση της θυγατέρας του κ. Νικολάου, η Τράπεζα αιτιολογεί και τον λόγο για τον οποίο έγινε ο εξώδικος συμβιβασμός. Όπως υποστηρίζει, «αφορούσε ανήλικο και δεν ζητήθηκε το απαραίτητο διάταγμα από το δικαστήριο που να εξουσιοδοτούσε τον κηδεμόνα για μετατροπή της κατάθεσης σε αξιόγραφα». Αναφέρει επίσης πως «θεωρήθηκε κατάθεση και κουρεύτηκε». Το θέμα αποκαλύφθηκε μετά τις δημόσιες καταγγελίες του αδερφού του Γενικού Εισαγγελέα και δικηγόρου, Νίκου Κληρίδη. 
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας Κύπρου, τέσσερις υποθέσεις εξωδικαστικών συμβιβασμών για αξιόγραφα έγιναν για ανθρωπιστικούς λόγους. Επίσης άλλες δύο έκλεισαν εξώδικα γιατί η τράπεζα έλαβε υπόψη το χαμηλό ποσό της απαίτησης σε σχέση το κόστος των δικηγορικών εξόδων αλλά και το γεγονός πως εάν εκδικάζονταν, η απόφαση θα ήταν υπέρ των παραπονούμενων. Άλλες δύο υποθέσεις έτυχαν του ίδιου χειρισμού, μετά την αξιολόγηση των γεγονότων από την Τράπεζα. Μια υπόθεση αφορούσε ανήλικο και δεν ζητήθηκε το απαραίτητο δικαστικό διάταγμα που να εξουσιοδοτούσε τους γονείς/κηδεμόνες του να μετατρέψουν την κατάθεση στο όνομά του. Επιπλέον δεν ζητήθηκε από την Τράπεζα διάταγμα που να επιτρέπει στους γονείς να μετατρέψουν τα συγκεκριμένα αξιόγραφα σε μετατρέψιμα αξιόγραφα ενισχυμένου κεφαλαίου. 
Ο κ. Περσιάνης στην επιστολή του αναφέρει ακόμα πως πέραν των 300 υποθέσεων έχουν αποσυρθεί από τα δικαστήρια από τους ίδιους τους ενάγοντες είτε λόγω του ότι αφορούσαν αξιόγραφα της Λαϊκής Τράπεζας είτε στα πλαίσια διευθέτησης των συνολικών τους υποχρεώσεων με την Τράπεζα Κύπρου. Σύμφωνα με το στέλεχος της Τράπεζας, ορισμένες υποθέσεις διακόπηκαν από το δικαστήριο λόγω μη προώθησής τους από τους ενάγοντες.