Αρκετές ενημερώσεις για παράνομες ιστοσελίδες παροχής επενδυτικών υπηρεσιών εξέδωσε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου. 
 
Η Επιτροπή αναφέρει πως o διαδικτυακός τόπος apextradeoption.com, δεν ανήκει σε οντότητα η οποία κατέχει άδεια λειτουργίας για την παροχή επενδυτικών υπηρεσιών ή/και την άσκηση επενδυτικών δραστηριοτήτων, όπως προνοείται στο άρθρο 5 του νόμου Ν. 87(Ι)/2017. «Στον πιο πάνω αναφερόμενο διαδικτυακό τόπο, αναφέρεται το όνομα και ο αριθμός άδειας της πρώην Κυπριακής Επιχείρησης Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών B.O. Tradefinancials Ltd (αρ. άδειας 216/13). Η ΕΚΚ θα ήθελε να επισημάνει ότι, στις 25.6.2018, αποφάσισε να ανακαλέσει στο σύνολο την άδεια λειτουργίας της Κυπριακής Επιχείρησης Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών με αριθμό 216/13 της εταιρείας B.O. Tradefinancials Ltd». 
 
 
Επίσης, o διαδικτυακός τόπος www.jfdmtech.com, δεν ανήκει σε οντότητα η οποία κατέχει άδεια λειτουργίας για την παροχή επενδυτικών υπηρεσιών ή/και την άσκηση επενδυτικών δραστηριοτήτων, όπως προνοείται στο άρθρο 5 του νόμου Ν. 87(Ι)/2017. Πληροφορίες μέσα στον πιο πάνω αναφερόμενο διαδικτυακό τόπο, οι οποίες αφήνουν να νοηθεί ότι αυτός ανήκει ή σχετίζεται με την Κυπριακή Επιχείρηση Επενδυτικών Υπηρεσιών JFD Group Ltd (Αρ. άδειας 150/11), είναι παραπλανητικές και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. 
 
Όσον αφορά τον διαδικτυακό τόπο www.finmarket.trade, σημειώνεται πως δεν ανήκει σε οντότητα η οποία κατέχει άδεια λειτουργίας για την παροχή επενδυτικών υπηρεσιών ή/και την άσκηση επενδυτικών δραστηριοτήτων, όπως προνοείται στο άρθρο 5 του νόμου Ν. 87(Ι)/2017.
 
Σε ξεχωριστή ανακοίνωση, σημειώνει πως oι πιο κάτω διαδικτυακοί τόποι δεν ανήκουν σε οντότητα η οποία κατέχει άδεια λειτουργίας για την παροχή επενδυτικών υπηρεσιών ή/και την άσκηση επενδυτικών δραστηριοτήτων, όπως προνοείται στο άρθρο 5 του νόμου Ν. 87(Ι)/2017:
 
www.prcforex.com
bitgoldenfx.com
fxcryptocoin.com
lincensetrade.com 
 
Philenews/Insider