Θέματα παρεμπόδισης νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και καταπολέμησης χρηματοδότησης της τρομοκρατίας συζήτησαν μεταξύ άλλων εκπρόσωποι της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου (ΕΚΚ) και της Κεντρικής Τράπεζας της Λετονίας, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 26 Απριλίου, στα γραφεία της ΕΚΚ στη Λευκωσία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου η συζήτηση, που πραγματοποιήθηκε σε υπηρεσιακό επίπεδο, επικεντρώθηκε σε θέματα παρεμπόδισης της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και την καταπολέμηση της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας.

Προστίθεται ότι ανταλλάχθηκαν πρακτικές και εμπειρίες των δυο αρχών σε σχέση με την αδειοδότηση, εποπτεία, και εκτίμηση ρίσκου για εποπτευόμενους τους.

Αναφέρεται ότι συμμετείχαν από πλευράς ΕΚΚ τα Τμήματα Παρεμπόδισης Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες, Αδειοδοτήσεων, και Διαχείρισης Κινδύνων και Στατιστικής, ενώ από πλευράς της Κεντρικής Τράπεζας της Λετονίας συμμετείχε το αντίστοιχο Τμήμα για την Παρεμπόδιση Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες.

«Η ΕΚΚ είναι αφοσιωμένη στη στενή συνεργασία με άλλες εθνικές αρχές της ΕΕ για τη διασφάλιση της αποτελεσματικής εποπτείας και επίβλεψης των εποπτευόμενων οντοτήτων όσο και στη προστασία των επενδυτών», καταλήγει η ανακοίνωση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου