Επανασχεδιασμό του εκπαιδευτικού συστήματος ώστε να μειωθεί το πρόβλημα της αναντιστοιχίας όσο αφορά τα προσόντα των νέων αποφοίτων των πανεπιστημίων με τις απαιτήσεις της αγοράς εργασίας, χρειάζεται να γίνει σύμφωνα με τον επικεφαλή οικονομολόγο της Ελληνικής Τράπεζας Ανδρέα Ασσιώτη, ο οποίος μίλησε στο ράδιο του Active για το συγκεκριμένο πρόβλημα και στη βάση των ευρημάτων της πρώτης έκθεσης του Συμβουλίου Εθνικής Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας.
 
Μάλιστα, ο κ. Ασσιώτης ο οποίος είναι και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας, ανάφερε πως το Συμβούλιο θα αναθέσει σε ξένους εμπειρογνώμονες την εκπόνηση Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου με χρηματοδότηση από την Κομισιόν ώστε να αναλυθούν ποιοι τομείς της οικονομίας έχουν περισσότερες ανάγκες τα επόμενα 10 με 15 χρόνια. Η μελέτη θα προκηρυχτεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και τα τελειώσει τον επόμενο ένα με ενάμιση χρόνο, επεσήμανε.
Τέλος, ο κ. Ασσιώτης ανάφερε πως θα πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση σε ερευνητικά προγράμματα και στην συνεργασία μεταξύ ιδιωτικού τομέα και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
 
Πηγή: Philenews/Insider