Εντυπωσιακά είναι τα έργα που εκτελέστηκαν μέχρι στιγμής στη μαρίνα Αγίας Νάπας, που φιλοδοξεί να αλλάξει το τοπίο στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και να δώσει νέα ώθηση στο ναυτικό τουρισμό ολόκληρης της περιοχής. Ο στόχος της εταιρείας M.M. Makronisos Marina Ltd, που ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2012 και αποτελεί το κοινό όραμα δύο επενδυτών, του Κύπριου Γεράσιµου Καραµοντάνη και του Αιγύπτιου Naguib Sawiris, είναι η δημιουργία ενός αυτόνομου οικοσυστήματος διαβίωσης, διασκέδασης και ψυχαγωγίας, με ταυτόχρονη παροχή πολύ υψηλού επιπέδου υπηρεσιών.

Τελώντας τα εγκαίνια της μαρίνας Αγίας Νάπας, το απόγευμα της Τρίτης, από το άκρως εντυπωσιακό Event Center, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, έκανε λόγο για ένα εμβληματικό έργο το οποίο θα αλλάξει το τουριστικό τοπίο της Κύπρου και όχι μόνο. Ο Νίκος Αναστασιάδης, δήλωσε εντυπωσιασμένος από την ποιότητα του έργου και εξήρε τις διεθνείς εγκαταστάσεις ιστιοπλοΐας παγκόσμιας κλάσης, τις πολυτελείς κατοικίες και τους χώρους ψυχαγωγίας πολλαπλών χρήσεων που προσφέρει η μαρίνα. 

 

 

 

 

«Τόσο εγώ όσο και η κυβέρνηση αισθανόμαστε πραγματικά υπερήφανοι, αφού το έργο αυτό αποδεικνύει ότι αξιοποιούμε πλήρως τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα, όπως η θέση μας στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων, με μια καθιερωμένη κουλτούρα φιλοξενίας και ένα σύγχρονο νομικό σύστημα που αναγνωρίζεται ευρέως ως αποτελεσματικό και πραγματικά φιλικό προς τις επιχειρήσεις», ανέφερε, σημειώνοντας πως τα πλεονεκτήματα αυτά επιτρέπουν τη δημιουργία έργων υψηλής αξίας, τα οποία δημιουργούν εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας και προσελκύουν ποιοτικό τουρισμό.

Πρόσθεσε ακόμη πως με έργα, όπως η μαρίνα της Αγίας Νάπας «υιοθετούνται οι στρατηγικά προσανατολισμένες πολιτικές μας για την καθιέρωση της Κύπρου ως τουριστικού προορισμού καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, σύμφωνα με την Εθνική Στρατηγική Τουρισμού 2030».

«Είναι η πιο εντυπωσιακή μου επένδυση»

«Η μαρίνα Αγίας Νάπας είναι η πιο εντυπωσιακή απ’ όλες τις επενδύσεις μου μέχρι τώρα», τόνισε ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της M.M. Makronisos Marina Ltd, Naguib Sawiris, αναφέροντας πως νιώθει «τυχερός που συμβάλλει στην υλοποίηση ενός τόσο μεγαλειώδους έργου». Είπε επίσης, πως όταν ολοκληρωθεί, η μαρίνα θα είναι ένα κόσμημα όχι μόνο της Αγίας Νάπας αλλά και ολόκληρου του νησιού. 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εντυπωσιάζει η μαρίνα Αγίας Νάπας 

Από την πλευρά του ο CEO της μαρίνας Αγίας Νάπας, Σταύρος Καραμοντάνης ανέφερε πως εγκαινιάστηκε ένα έργο που όμοιό του δεν έχει αναπτυχθεί ξανά στην Κύπρο. «Νιώθω ιδιαίτερη χαρά, ικανοποίηση και ευγνωμοσύνη που το έργο που οραματίστηκε ο πατέρας μου, Γεράσιμος Καραμοντάνης, σήμερα γυρίζει σελίδα. Μια νέα σελίδα ξεκινάει για τη μαρίνα Αγίας Νάπας και αυτή είναι ακόμα η αρχή», σημείωσε. Αναφέρθηκε ακόμη στα κατασκευαστικά έργα, λέγοντας πως ο ανατολικός πύργος αναμένεται να παραδοθεί αρχές της άνοιξης του 2023, καθώς και στην πρόοδο της κατασκευής των πολυτελών κατοικιών, σημειώνοντας πως η εντυπωσιακή παραθαλάσσια έπαυλη 6, έχει παραδοθεί ήδη στην ιδιοκτήτριά της. 

Τεράστια οφέλη στην οικονομία του τόπου

 

Το λιμενικό κομμάτι της μαρίνας, που είναι χωροθετημένη ανάμεσα στις παραλίες Αγίας Θέκλας και Μακρόνησου, λειτουργεί από το 2020. Ήδη τον περασμένο Νοέμβριο ελλιμενίστηκε το 107 μέτρων «S/Y Lana», ενώ πριν λίγες μέρες αγκυροβόλησε το κρουαζιερόπλοιο «Μ/Υ Sea Dream II», με τους επιβάτες να πραγματοποιούν επισκέψεις στους χώρους της μαρίνας και σύντομες εκδρομές στην ελεύθερη Αμμόχωστο. Ταυτόχρονα προχωρεί και η κατασκευή του οικιστικού μέρους, με το έργο να περιλαμβάνει την κατασκευή ακόμη 220 πολυτελών διαμερισμάτων σε δύο εντυπωσιακούς πύργους και 35 πολυτελών επαύλεων. Όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες, εξάλλου, η μαρίνα θα έχει δυναμικότητα ελλιμενισμού και παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών σε 600 σκάφη.

Η ολοκλήρωση του μεγάλου έργου, που θα στοιχίσει πάνω από 300 εκατομμύρια ευρώ, αναμένεται να επιφέρει τεράστια οφέλη τόσο στην τοπική, όσο και την εθνική οικονομία με το στόχο να είναι η προσέλκυση ποιοτικού τουρισμού καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. 

Η μαρίνα Αγίας Νάπας, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση η εταιρεία, «είναι η μοναδική στην Κύπρο που έχει πιστοποιηθεί με το διεθνές πρότυπο ISO-13687-1, όσον αφορά στην προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος, την ταχεία υποστήριξη και εξυπηρέτηση σκαφών και επισκεπτών σε όλους τους τομείς με σύγχρονες και έξυπνες υπηρεσίες ενώ πρόσφατα βραβεύτηκε με τη Γαλάζια Σημαία».

Επιπρόσθετα, διαθέτει τη μεγαλύτερη εμπορική ζώνη (4.000+ τ.μ.) στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου και φιλοξενεί μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια στην Κύπρο, τα οποία αποτελούν και τη «ναυαρχίδα» των χώρων εστίασης της εμπορικής ζώνης.