Στη μαρίνα Αγίας Νάπας μεταφέρθηκαν τα τρία νέα σκάφη με περίπου 150 μετανάστες που έφτασαν από τον Λίβανο.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, στα τρία σκάφη επέβαιναν συνολικά 136 πρόσωπα, 18 στην πρώτη βάρκα, 21 στη δεύτερη και 97 στην τρίτη ανεβάζοντας έτσι τον συνολικό αριθμό των μεταναστών στους 407 σε ένα 24ωρο. Έγιναν 3 συλλήψεις ένας 17 ετών από Συρία και δυο από τον Λίβανο ηλικίας 22 και 36 ετών ανεβάζοντας τον αριθμό των συλληφθέντων στους επτά, αφού χθες συνελήφθησαν άλλοι τέσσερις.

Στην περιοχή στήθηκε επιχείρηση για την καταμέτρησή τους από την Αστυνομία Αμμοχώστου, η οποία αναμένεται να τους μεταφέρει αργότερα απόψε στο Κέντρο Φιλοξενίας «Πουρνάρα» στην Κοκκινοτριμιθιά.

Υπενθυμίζεται ότι τα τρία σκάφη εντοπίστηκαν νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας, θέτοντας για δεύτερη φορά σε συναγερμό την Λιμενική και Ναυτική Αστυνομία, μέσα σε λίγες ώρες.

Χθες με άλλα πέντε σκάφη, αφίχθηκαν 271 μετανάστες με την Αστυνομία να προχωρεί σε 4 συλλήψεις Σύρων που φέρονται ως οι πλοηγοί των σκαφών.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες παραμένουν σε συναγερμό, αφού υπάρχουν  πληροφορίες για νέες ροές μεταναστών και για αυτό τον λόγο συγκλήθηκε εκτάκτως αύριο συνεδρία του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας.