Έχοντας συμπληρώσει 24 χρόνια παρουσίας στην κυπριακή αγορά, τα εστιατόρια McDonald‘s ετοιμάζονται φέτος να αυξήσουν εν καιρώ κορωνϊού τον αριθμό των καταστημάτων που διατηρούν παγκύπρια. Μιλώντας στην ραδιοφωνική εκπομπή Insider και στους Σωκράτη Ιωακείμ και Μάριο Ρούσσο,  ο Γενικός Διευθυντής της διαχειρίστριας εταιρείας Family Restaurants Andreou Co. Ltd Ρένος Ανδρέου αποκάλυψε τους χώρους όπου θα γίνει η επέκταση της εταιρείας.

«Σήμερα 18 εστιατόρια McDonald’s σε όλη την ελεύθερη Κύπρο. Φέτος προγραμματίζουμε το άνοιγμα τεσσάρων νέων εστιατορίων και συγκεκριμένα στο Metropolis Mall στη Λάρνακα, σε χώρο δίπλα από το Jumbo επίσης στη Λάρνακα, στο εκπτωτικό χωριό στην Κοκκινοτριμιθιά και στο παλαιό λιμάνι Λεμεσού. Παράλληλα στις αρχές του 2022 θα λειτουργήσει και το νέο εστιατόριο μας στην Ανθούπολη στα δημοτικά όρια της Λακατάμιας», ανέφερε.

Ο κ. Ανδρέου απαντώντας σε ερώτηση για τον αντίκτυπο που είχε η πανδημία στα οικονομικά τους αποτελέσματα, υπογράμμισε πως αν και πήγαν καλύτερα από ότι θα ανέμεναν εντούτοις βίωσαν διψήφια μείωση στον κύκλο εργασιών τους.

Πρόσθεσε πως σήμερα παραμένουν προσωρινά κλειστά μόνο δύο εστιατόρια της εταιρείας σε Αγία Νάπα και Πρωταρά, τονίζοντας ωστόσο που κανένας υπάλληλος δεν απολύθηκε από την εταιρεία, λόγω και της στήριξης που έλαβαν από την κυβέρνηση.

Για το θέμα των ενοικίων ανέφερε πως τα 5 εκ των 18 καταστημάτων τους είναι ιδιόκτητα, ενώ σε κάποια από τα υπόλοιπα που ενοικιάζουν τους έγινε έπειτα από συμφωνία μείωση της τάξης του 15-20%

Τέλος αναφερόμενος στον ανταγωνισμό που υπάρχει τον χαρακτήρισε καλοδεχούμενο προσθέτοντας ωστόσο πως αφενός η Mc Donald’s κατέχει με διαφορά την πρώτη θέση και πως κατά την άποψη του δεν υπάρχει χώρος στην κυπριακή αγορά για νέους παίκτες από το εξωτερικό.