Ο ανταγωνιστής μας στο πρόγραμμα πολιτογραφήσεων, η Μάλτα ανακοίνωσε πως το σταματά.
 
Σε μία νέα εξέλιξη, χθες ανακοίνωσε η Μάλτα ότι το αντίστοιχο πρόγραμμα πολιτογράφησης έχει φτάσει στο όριο και πως η χώρα θα συνεχίσει να δέχεται αιτήσεις μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2020.
 
 
Αιτήσεις για παραμονή στη χώρα θα γίνονται δεκτές μέχρι το τέλος Ιουλίου και όσοι επενδυτές δεν κατορθώσουν να αποκτήσουν υπηκοότητα μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, θα μπορούν να το κάνουν σε κατοπινό στάδιο στα πλαίσιο νέων κανονισμών που επεξεργάζεται η κυβέρνηση.
 
Πάντως, όσο αφορά το Κυπριακό Πρόγραμμα με βάση τους νέους κανονισμούς που ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο αυξάνονται σημαντικά τα επίπεδα ελέγχου ολόκληρης της διαδικασίας πολιτογράφησης επενδυτών, με ιδιαίτερη έμφαση να δίδεται στους παρόχους αυτών των υπηρεσιών. Επί της ουσίας, δημιουργείται επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου, η οποία θα είναι η μετεξέλιξη της σχετικής υπηρεσίας που ήδη υπάρχει και υπάγεται στο υπουργείο Οικονομικών. Η επιτροπή θα απαρτίζεται από στελέχη των υπουργείων Οικονομικών και Δικαιοσύνης και τον γενικό διευθυντή του Invest Cyprus.