Έμπρακτη εταιρική υπευθυνότητα έναντι των εργαζομένων, των πελατών και συνεργατών

Η Κ. Treppides & Co, ο μεγαλύτερος ανεξάρτητος οργανισμός παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών με έδρα την Κύπρο και εδραιωμένη παρουσία στη Μεγάλη Βρετανία και τη Μάλτα, έχει ως αναπόσπαστο μέρος της λειτουργίας της, την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Ο οργανισμός μας αναγνωρίζει την ευθύνη που έχει απέναντι στους εργαζόμενους, τους πελάτες και προμηθευτές, την κοινωνία,  και το περιβάλλον. Με κύριους πυλώνες τον άνθρωπο, την κοινωνία στην οποία ζούμε και το περιβάλλον μας, εργαζόμαστε και ενσωματώνουμε οικειοθελώς στόχους οι οποίοι στοχεύουν σε βελτίωση των εν λόγω πυλώνων.

Δράσεις

Εργοδότης Ισότητας και εφαρμογή Καλών Πρακτικών

Με γνώμονα πάντα την προώθηση ίσων ευκαιριών και την κατάργηση των διακρίσεων λόγω φύλου, η K. Treppides & Co Ltd, εφαρμόζοντας ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης για την προώθηση της ίσης μεταχείρισης γυναικών και ανδρών στο περιβάλλον εργασίας της επιχείρησης, έχει εξασφαλίσει για δεύτερη συνεχόμενη φορά, την πιστοποίηση «Εργοδότης Ισότητας» από τον Εθνικό Φορέα Πιστοποίησης Επιχειρήσεων του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για την Εφαρμογή Καλών Πρακτικών για την Ισότητα των Φύλων στο Εργασιακό Περιβάλλον.

Συνεχής μάθηση και ανάπτυξη

Το ανθρώπινο δυναμικό του οργανισμού μας, αντιπροσωπεύει το μεγαλύτερο στοιχείο του ενεργητικού μας. Ως εκ τούτου επενδύουμε στην ανάπτυξη και την εκπαίδευση τους, επιτυγχάνοντας έτσι, υγιή επιχειρηματική ανάπτυξη και εργασιακή ευημερία. Ο οργανισμός προσφέρει σεμινάρια και εκπαίδευση ενδο-επιχειρησιακά τόσο διαδικτυακά μέσω ειδικής εκπαιδευτικής πλατφόρμας (Treppides eLearn), όσο και με φυσική παρουσία στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα εκπαιδεύσεων, μέσω εξωτερικών συνεργατών για παροχή εξειδικευμένων εκπαιδευτικών σεμιναρίων.

Περιβαλλοντική Πολιτική

Στην Κ. Treppides & Co Ltd έχει εμπεδωθεί το γεγονός ότι η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί κουλτούρα ζωής για τον κάθε άνθρωπο που εξελίσσεται ή/και που έχει εξελιχθεί στον σύγχρονο τρόπο ζωής. Ως αποτέλεσμα αυτού, έχει θέσει αρχές και καλές πρακτικές που αποσκοπούν στην μείωση των αρνητικών επιπτώσεων, προς το περιβάλλον ως αποτέλεσμα της καθημερινής λειτουργίας του οργανισμού.

Ο οργανισμός παρέχει κάδους ανακύκλωσης πλαστικού, χαρτιού και γυαλιού. Μέσω συνεργατών, γίνεται η παραλαβή των διαφόρων ανακυκλώσιμων υλικών σε συστηματική βάση. Επίσης, χρησιμοποιούνται ανακυκλώσιμες σακούλες οι οποίες επαναχρησιμοποιούνται για την ανακύκλωση χαρτιού. Οι μπαταρίες που χρησιμοποιούνται για τις διάφορες συσκευές, φυλάσσονται σε ειδικά δοχεία συλλογής και οι ηλεκτρικές και ηλεκτρολογικές συσκευές που δεν χρησιμοποιούνται πλέον, αποστέλλονται σε εξωτερικούς μας συνεργάτες για ανακύκλωση. Ο οργανισμός παρέχει επίσης, επαρκής τρόπους για εξοικονόμηση κατανάλωσης ρεύματος και νερού, όπως για παράδειγμα, λαμπτήρες LED, προτεινόμενες θερμοκρασίες κλιματιστικών για την βέλτιστη κατανάλωση ενέργειας, πλυντήρια πιάτων έναντι πλυσίματος στο χέρι κ.α.

Μείωση χρήσης χαρτικών υλικών

Έχουμε υιοθετήσει διαδικασία η οποία έχει ξεκινήσει εδώ και 3 χρόνια ώστε να περιοριστεί η χρήση χαρτιού στο ελάχιστο. Ο οργανισμός μας έχει μειώσει την χρήση χαρτιού κατά 80% και στόχος της είναι όπως η μείωση αντιπροσωπεύει το 90% μέχρι το τέλος του 2023.

Στα πλαίσια εφαρμογής του εν λόγω μέτρου ο οργανισμός παρέχει ανακυκλώσιμες ηλεκτρονικές συσκευές (tablets) με σκοπό να χρησιμοποιούνται έναντι του χαρτιού και έχει συμπεριλάβει αυτές τις συσκευές σε διάφορες πολιτικές και διαδικασίες όπως στην πρόσληψη προσωπικού, σε συνεντεύξεις, σεμινάρια, και εταιρικές συναντήσεις.

Φιλανθρωπικές δράσεις

Αναγνωρίζουμε την ευθύνη και το χρέος μας προς την κοινωνία, και τον άνθρωπο. Έτσι, συνεισφέρουμε συστηματικά, σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, άπορες οικογένειες, νεαρά άτομα και σχολεία σε Κύπρο και εξωτερικό. Στηρίζουμε πάντα τους συνάδελφους μας και εξωτερικούς συνεργάτες, σε περιπτώσεις ανάγκης με οικονομική και ηθική στήριξη.

Επιπρόσθετα, σαν δράσεις τις οποίες υιοθετήσαμε εδώ και πολλά χρόνια, λαμβάνουμε μέρος σε φιλανθρωπικούς μαραθώνιους, όπου το προσωπικό, το Διοικητικό Προσωπικό, οι οικογένειες και οι φίλοι τους, μπορούν να συμμετέχουν. Διοργανώνονται αιμοδοσίες σε συνεργασία με το Κέντρο Αίματος Κύπρου, στους χώρους του οργανισμού, με συμμετοχή μέσω ανοικτής πρόσκλησης από  άτομα εντός και εκτός του οργανισμού.

Στόχος του οργανισμού για το 2022/23 είναι να υλοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερες κοινωνικές ενέργειες. Έχουμε προγραμματίσει δενδροφυτεύσεις, με υπευθυνότητα και σεβασμό προς τους πυλώνες της Ε.Κ.Ε., την χρήση λεωφορείων, τα οποία θα διακινούν ομαδικά εργαζόμενους του οργανισμού μας από άλλες πόλεις, με κύριο στόχο την μείωση των ρύπων στην ατμόσφαιρα, μείωση χρήσης πολλών αυτοκινήτων και στην εξοικονόμηση καυσίμων και ενέργειας. Επίσης, στοχεύει στη χρήση φωτο-βολταϊκών συστημάτων, και εργονομικά γραφεία (standing desks) για την ασφάλεια και υγεία των εργαζομένων. Είναι πολύ σημαντικό εμείς σαν οργανισμός αλλά και ο καθένας μας ξεχωριστά, να μειώσουμε τα αποτυπώματα που αφήνουμε στο περιβάλλον και την κοινωνία μας, για ένα καλύτερο αύριο.

Η K. Treppides & Co, είναι η μεγαλύτερη ανεξάρτητη συμβουλευτική εταιρεία στην Κύπρο, με εδραιωμένη διεθνή παρουσία και γραφεία στη Μεγάλη Βρετανία και τη Μάλτα. Σήμερα το εργατικό δυναμικό της K.Treppides & Co, ανέρχεται στους 200 επαγγελματίες. Προσφέρει ένα πλήρες φάσμα συμβουλευτικών, φορολογικών, λογιστικών υπηρεσιών σε ομίλους, εταιρείες και επενδυτές που δραστηριοποιούνται σε διεθνή βάση σε διάφορους οικονομικούς και επιχειρηματικούς τομείς. Ο οργανισμός ο οποίος ξεκίνησε τις εργασίες τις το 1985, διαθέτει 36 χρόνια εμπειρίας και μια επίλεκτη ομάδα έμπειρων στελεχών οι οποίοι μπορούν να καθοδηγούν και να βοηθήσουν επενδυτές και επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εδραίωσης και μετέπειτα επενδυτικής δραστηριότητας στην Κύπρο και διεθνώς.

Στοιχεία Επικοινωνίας:

Name Surname

[email protected]

www.treppides.com

Nicosia: Treppides Tower, Kafkasou 9, Aglantzia, CY 2112, Nicosia, Cyprus

Limassol: Andrea Kariolou 38, Ayios Athanasios, CY 4102, Limassol Cyprus

London:7 Milner Street, London SW3 2QA

Malta: Level 1, Somnium, Tower Road, Swatar, Birkirkara BKR 4012